A legalapvetőbb intézkedések azonnali megkezdésére szólítja fel a kormányt az MSZP

A legalapvetőbb intézkedések azonnali megkezdésére szólítja fel a kormányt az MSZP

A kormány a koronavírus közepette is elégtelen sebességű és hatékonyságú intézkedéseket hoz az MSZP szerint. Ennek helyrehozása érdekében 4 csomagból álló javaslatot visz az Országgyűlés elé a párt. 

A kormány elégtelen intézkedéseket hoz a koronavírus közepette is. Ezek korrigálására 4 csomagból álló javaslatot terjeszt be hétfőn az Országgyűlés elé – ezt sajtótájékoztatóján jelentette be Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. 

MSZP: Kritikus helyzetben van az egészségügyi, munkavállalói, általános szociális és gyermekügyi szféra.

A koronavírus nyomán kialakult helyzetnek nagyon súlyos következményei lesznek az emberekre - jelentette ki Tóth Bertalan. Az MSZP szociáldemokrata pártként az emberek helyzetét és életkörülményeit tartja a legfontosabbnak. Ezért is teszi meg javaslatait a párt.

A helyzet orvoslására egy négy csomagból álló javaslatot állított össze a Magyar Szocialista Párt.

Az első az egészségügyi csomag. Több, mint 600.000 ember van megfosztva még attól is, hogy háziorvosa legyen. Az egészségügy lerombolásának most látszik legjobban a lesújtó eredménye, amennyiben nincs elég védőeszköz, se lélegeztető gép, sőt gyógyszerhiány is van.

A második, a munkavállalókat érintő csomag kapcsán Tóth Bertalan kijelentette: a cél, hogy a magyar munkavállalókat segítsék a válság ideje alatt. „Káosz van a munka világában, nem érvényesülnek megfelelően a bérrel kapcsolatos jogok, nincs megfelelő munkavédelem: a vonatkozó szabályokat a Parlamentben sürgősen módosítanunk kell”!

A harmadik csomag a nyugdíjasokat és a szociális ellátásban részesülőket védő csomag. Őket fokozottan veszélyezteti a járvány. „Közel 200.000 ember részesül étkeztetési támogatásban, ha továbbra is csak a korlátozások bővülnek, ki fogja számukra biztosítani a napi egyetlen egy meleg ételt?” – tette fel a kérdést az MSZP elnöke. 

Javasolta azt is, hogy az önkormányzatok szociális szolgálatai civil szervezetek bevonásával keressék fel az időseket, fogyatékosokat, hajléktalanokat, egyszóval a rászorulókat és segítsék őket átvészelni a válságot. Kijelentette, azonnali hatállyal fel kell függeszteni a kilakoltatásokat Magyarországon, és protokollokat kell kialakítani az étel házhoz szállítás és az idősotthoni ellátás terén is. Valamint veszélyességi pótlékot is be kell vezetni minden veszélyhelyzetnek kitett dolgozó számára.

Az MSZP negyedik csomagja a szülőket védi, különösen azokat, akik gyermekükkel kényszerülnek otthon maradni a járvány idején. „Olyan jogi szabályozást kell kidolgozni, hogy a szülők felváltva, jövedelem-kiesés nélkül maradhassanak otthon, sőt, az egyszülős családot se érje kár.

Tóth elmondta, pártja szerint van erre forrás, például az a 100 milliárd, amit propagandára és a hazug közmédiára költ még ebben a helyzetben is a kormány. Vagy ott van az a sok százmilliárd, amiből saját oligarcha-hálózatát vagy épp a multikat gazdagítják.

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.