A Párbeszéd védi a Hajógyári-szigetet, a kormány nem simliskedhet

A Párbeszéd védi a Hajógyári-szigetet, a kormány nem simliskedhet

Vagy tényleg elállnak a gátépítéstől, vagy nyíltan beismerik, hogy a Hajógyári felprédálását csak a haverok miatt csinálták volna. Elég volt, el a kezekkel a szigettől!

A kormány tavaly jelentette be, hogy a kajak-kenu központ megépítéséhez árvízvédelmi rendszer kiépítésére van szükség.

A gátépítés a Hajógyári-sziget totális feldúlásával, és majdnem ezer fa értelmetlen kivágásával járt volt.

A civilek és az ellenzéki politikus heves tiltakozása elérte célját: Összefogással sikerült megakadályozni a felesleges és veszélyes környezetpusztítást. Gulyás Gergely a júliusi kormányinfón azt mondta, mivel sem Óbuda, sem pedig a Főváros nem vevő az elképzelésre, a kormány semmilyen beruházást nem támogat a Hajógyárin.

Ígéretet kaptunk, de kormányhatározat még nem készült.

Szabó Tímea szerint gyanús a dolog, ezért lépett: Egy benyújtott javaslatban azt kéri, hogy a kormány vonja vissza a mobilgát engedélyeztetési eljárását. Ha nem blöfföltek, akkor nem lesz beruházás, így gát sem kell. Ezek után magát Gulyást is megkérdezte, mikor vonják vissza az eljárást? Válasz még nem érkezett, viszont valami kétségtelenül elindult.

Ha nincs központ, akkor a Hajógyári-szigeten sem rombolhatnak!

Szabó kérdése után pár nappal megjelent egy határozat, ami szerint a kajak-kenu központot Sukorón fogják megépíteni. Egyelőre úgy fest, itt sem gátra, sem fakivágásra nincs szükség.

Miért örülünk? Mert ha a kormány ragaszkodik a gátépítéshez, akkor nyíltan beismeri, hogy a központ ürügyként szolgált az 1400 lakásos jachtkikötős luxuslakópark megépítéséhez. Ezzel pedig olyan lavinát indítana el, amely emberek tömegét vezérelné az utcára. Kockáztatna a Fidesz egy helyi népszavazást, miután hazudott és szembe köpte az embereket? Aligha.
Szóval optimizmusra van ok, lépésről lépésre haladunk a győzelem felé, de éberen figyeljük a kormány minden lépését. Nem állunk meg, harcolunk! – írja Szabó Tímea bejegyzésében.

Karácsony Gergely: Meg fogjuk védeni a Hajógyári-sziget zöldjét

Gulyás Gergely ígért: le fogják állítani a beruházásokat, ami ezer fa kivágásával, a zöld terület megcsonkításával járna. Ezt állította, de a projekt előkészítése folyik tovább.

Akkor újra: a szigeten semmiféle beruházás nem járhat a zöldfelület indokolatlan pusztításával!  - írja bejegyzésben Karácsony.

Szabó Tímea, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője, Kiss László III. kerületi polgármester és Karácsony Gergely, a főváros főpolgármestere közösön védik meg a Hajógyári-sziget zöldjét. 

El a kezekkel a Hajógyáritól!

Az ártéri erdő majdnem száz védett fajnak ad otthont, Budapest pótolhatatlan zöldterülete. 1000 fa, közel 3 hektár ártéri erdő és egy sor ritka élőlény fizetheti meg az árát a gátépítésnek, amely tovább szűkíti a Duna életterét és növeli a főváros árvízi kockázatát – írja WWF.
Most Ön is felemelheti hangját! Mutassuk meg a kormánynak: együtt erősek vagyunk! Ha támogatja, hogy a természetes Duna-part és a tágas közpark megmeneküljön, akkor szánjon 1 percet a tiltakozó petíció aláírására: Aláírom!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.19

Bevette a Fidesz a Kúriát is: Polt csicskája lesz a főbíró

Varga Zsolt Andrást választották meg a Kúria elnökének, aki korábban Polt Péter fideszes főügyész helyettese volt.

  • 2020.10.19

Raktárkoncertek: Segítségnek álcázott NER-es pénzszivattyú

A koronavírus miatt szorult helyzetbe került zenészek a pénzek töredékét kapják, nagyot kasszíroznak viszont a NER-cégek, akik gyakorlatilag a szemünk előtt veszik át a rendezvényszervező ipart – természetesen az állam beleegyezésével.

  • 2020.10.19

Feketemunkásokkal bukott meg Orbán milliárdos haverja

Nemcsak lopnak, de csalnak is a fideszesek: A NAV buktatta le Garancsi István cégét.