Sztrájk készül: a PDSZ is elutasítja az új NAT-ot!

Sztrájk készül: a PDSZ is elutasítja az új NAT-ot!

A pedagógus szakma egyöntetűen utasítja el Orbánék középkori, népbutító új Nemzeti alaptantervét. Ezt bizonyítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének kiállása is.  

Sok más pedagógus- és diákszervezettel egyetemben a PDSZ is keményen nekiment Orbán és bandája új NAT-tervének. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Szűcs Tamás szerint a NAT és a szakképzés átalakítása is túl gyorsan történik, nincs elég idő az átállásra.

Egyik átszervezés sem gyerekbarát. Sokkal inkább gyerekellenes!

A NAT és a szakképzés átszervezése a gyerekeknek és a munkáltatóknak is rossz. Éppen ezért a PDSZ szerint elemi kötelesség a tiltakozás. Nem megengedhető az, hogy az iskolások ne élményszerű oktatást kapjanak, helyette "felesleges biflázást" erőltessenek rájuk!

A NAT elutasításának kifejezése érdekében nemrég demonstrált is a PDSZ.

Ezen a tiltakozáson Szűcs Tamás bejelentést ígért március 2-ára. Úgy fogalmazott: "fel fogjuk tárni azt a jogi módszert, azt a technikát, amellyel a munkabeszüntetés úgy megvalósulhat, hogy nem ütközik törvénybe, mégis alkalmas arra, hogy megálljon az élet, (.) egy-egy intézményben elgondolkozzanak a kollégák, hogy igazi joghátrány nélkül le tudják állítani a működést."

Hiába próbálja a Fidesz-rezsim ellehetetleníteni, a PDSZ sztrájkra készül.

Március 2-án hirdetik meg a tiltakozási mozgalmat. A demonstráción Szűcs elmondta: "Kénytelenek vagyunk olyan eszközökhöz folyamodni, amelyek a munkabeszüntetés bizonyos fajtáját jelentik", felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon a közszférában szinte lehetetlen sztrájkolni.

Emlékezetes, hogy tavaly kétszer is sztrájkot hirdettek, de Orbánék megakadályozták, ellehetetlenítették azokat.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.