A tanárok kimondták: az iskolákat be kell zárni!

A tanárok kimondták: az iskolákat be kell zárni!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint hathatós intézkedésre van szükség: be kell zárni az iskolákat!

Nagyon fontos lenne minden fronton a megelőzés, az, hogy a gyermekek, az óvoda, iskola ne legyen terjesztője a vírusnak, hiszen sok helyen még mindig nincs kézfertőtlenítő, de van, ahol a szappan és a kéztörlő is hiányzik - írja a PDSZ, akik szerint a koronavírus miatt be kell zárni az iskolákat.

A kormány ezzel szemben megtiltotta, hogy helyi szinten bezárják az oktatási intézményeket.

Gulyás Gergely az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján azt mondta, évismétléssel járna, ha átmenetileg szüneteltetnék az oktatást. Ez azonban a PDSZ szerit nem állja meg a helyét.

A szakszervezet úgy véli, hogy a pedagógusok átlagéletkora már igen magas, és sok intézményben a nyugdíjas kollégák alkalmazásával tudják csak enyhíteni a tanárhiányt.

Bár a fiatal korosztály megbetegedési rátája szerencsére alacsony, észrevétlen vírushordozóként azonban nagy veszélyt jelenthetnek a vírus terjedése szempontjából - írja a PDSZ, akik szerint a családon belül és zárt csoportokon belül igen magas a fertőzés veszélye.

Képzeljük csak el, hogy hányan vihetik haza akár tünetmentes hordozóként, akár csak "magukon cipelve" a koronavírust a nagymamának, nagypapának, akik esetében nagy bajokat okozhat a megbetegedés!

Mindezek alapján a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kéri, hogy a kormány mielőbb rendeljen el rendkívüli iskolai szünetet!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.29

Mohács polgármesterére lesújtott a fideszes rendőrállam

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozást indított Mohács polgármestere ellen, amiért az arról beszélt: a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. 

  • 2020.03.29

Müller Cecília: szigorításokat vezetünk be

A rendelkezések lényege az volna, hogy minél többen maradjanak otthon minden körülmények között - írja a 444.

  • 2020.03.29

KSH: a népesség egyötöde különösen veszélyeztetett

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon - hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.