A tanárok kimondták: az iskolákat be kell zárni!

A tanárok kimondták: az iskolákat be kell zárni!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint hathatós intézkedésre van szükség: be kell zárni az iskolákat!

Nagyon fontos lenne minden fronton a megelőzés, az, hogy a gyermekek, az óvoda, iskola ne legyen terjesztője a vírusnak, hiszen sok helyen még mindig nincs kézfertőtlenítő, de van, ahol a szappan és a kéztörlő is hiányzik - írja a PDSZ, akik szerint a koronavírus miatt be kell zárni az iskolákat.

A kormány ezzel szemben megtiltotta, hogy helyi szinten bezárják az oktatási intézményeket.

Gulyás Gergely az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján azt mondta, évismétléssel járna, ha átmenetileg szüneteltetnék az oktatást. Ez azonban a PDSZ szerit nem állja meg a helyét.

A szakszervezet úgy véli, hogy a pedagógusok átlagéletkora már igen magas, és sok intézményben a nyugdíjas kollégák alkalmazásával tudják csak enyhíteni a tanárhiányt.

Bár a fiatal korosztály megbetegedési rátája szerencsére alacsony, észrevétlen vírushordozóként azonban nagy veszélyt jelenthetnek a vírus terjedése szempontjából - írja a PDSZ, akik szerint a családon belül és zárt csoportokon belül igen magas a fertőzés veszélye.

Képzeljük csak el, hogy hányan vihetik haza akár tünetmentes hordozóként, akár csak "magukon cipelve" a koronavírust a nagymamának, nagypapának, akik esetében nagy bajokat okozhat a megbetegedés!

Mindezek alapján a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kéri, hogy a kormány mielőbb rendeljen el rendkívüli iskolai szünetet!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.