A vámpírkormány büntetősarcai miatt kényszerül megtakarításaihoz nyúlni Budapest

A vámpírkormány büntetősarcai miatt kényszerül megtakarításaihoz nyúlni Budapest

Szinte már megszokássá vált, hogy a Fidesz-kormány bünteti az ellenzéki önkormányzatokat. Karácsony Gergely és a főváros Orbán főellensége.

Karácsony Gergely főpolgármester már a 2021-es költségvetés elfogadásakor több ellenzéki polgármesterrel együtt  tiltakozott az önkormányzatokat szándékosan megsarcoló büdzsé ellen.

A kormány járvány ürügyén bevezetett megszorításai miatt Budapestnek most fel kell élnie tartalékait.

Minden önkormányzattól elvették a gépjárműadó 100%-át, a legnagyobb városokat pedig úgynevezett szolidaritási adóval büntették. Budapesten ennek összege idén 10 milliárd helyett 22 milliárd, jövőre pedig az eredeti négyszeresére emelik a büntetősarcot.

A fővárosnak most hozzá kell nyúlnia megtakarításaihoz, hogy ki tudja fizetni a 12 milliárd forintos többletet. Ez veszélyezteti a jövőbeli fejlesztéseket. Mint például a politikai harc tárgyát képező Lánchídét is.

Már tavaly, tehát még az Orbán-csicska Tarlós polgármestersége alatt is hiánnyal tervezték a költségvetést. Hiába hazudik bármit Gulyás Gergely papagájminiszter, a bukott fideszes városvezetés nem hagyott hátra elegendő anyagi forrást. Ha sikerül kigazdálkodni a megfelelő működést, azt csakis a mostani vezetésnek lesz köszönhető.

Emiatt jövő hétre összehívták a fővárosi közgyűlést, hogy a többletteher elengedéséről tárgyaljanak.

A fővárosi Fidesz-frakció Budapest helyett természetesen az állampárt érdekeit védi. Úgyhogy inkább kussolnak a számukra kínos kérdésben.

Tarlósék a BKK-nál is rendesen hagytak csontvázakat a szekrényben. A 2019-es évet 4,7 milliárdos veszteséggel zárta a közlekedési társaság.

 Via.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

DK: Már Matolcsyék is elismerik, hogy brutális áremelkedés vár ránk

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, azonnal kezdjen gazdasági válságkezelésbe.

  • 2020.09.28

Durvul a járványhelyzet: hamarosan muszáj lesz megnyitni a kiskunhalasi konténerkórházat

A városi Semmelweis Kórház kapacitásai végesek, hiába a bővítés. Hamarosan szükség lesz a konténerkórházra is – de vajon lesz-e elég ápoló és orvos?