Átadták Kiss-Rigó egyházmegyéjének a 30 milliárdos Hungarikum Ligetet

Átadták Kiss-Rigó egyházmegyéjének a 30 milliárdos Hungarikum Ligetet

Így lett a Fidesz csicskapüspöke az állami pénzből épített-felújított ingatlanok egyik legnagyobb tulajdonos-mágnása.

Átadták a 30 milliárdos állami pénzből épült lakiteleki Hungarikum Ligetet.

Tulajdonosa a fociimádó, rendszeresen a Fidesz mellett kampányoló Kiss-Rigó László vezette szeged-csanádi püspökség lett. A népnemzeti wellnessközpont a Lezsák-féle Népfőiskola 26 hektáros területén épült, ami eddig is sikerrel pályázott temérdek állami támogatásra.

Adományozásnak látszik, de komplexum az alapítók korábbi kifizetetlen adóssága miatt került a Szeged-Csanádi Egyházmegye birtokába.

HVG 2018 decemberében írt arról, hogy közel másfél milliárdot passzoltak le Lakitelekre. Akkor még az ingatlan vagyonkezelője a Népfőiskola volt, azonban a 20 évre szóló jogai lejártak. Így került végül a csillagösvénnyel és lovas polgárőrséggel kiegészített csodakomplexum Kiss-Rigó püspökségéhez.

24.hu értesülései szerint nem ez az egyetlen állami forrásból emelt ingatlan, amely a püspökség tulajdonába került.

  • A 14-15 milliárdból épült szegedi stadion is az egyházmegyéhez tartozik.
  • A 17 milliárdra becsült gyerekvárost,
  • és fonyódligeti tábort is a püspökség fennhatósága alá tartozó alapítványnak adták. Táboroztatásra 15 milliárdot kaptak a költségvetésből.
"Ahol a szabadság kezdődik: Lakitelek"

A Hungarikum Liget már önmagában is zseniális, van itt minden, amire egy álmagyarkodó, nemzetieskedő kormány pénzt adhatott: turult mintázó lovarda, Nimród csillagképet formázó footgolf pálya, borkatedrális, de épült hotel és kemping is. A kormány legutóbb a termálfürdő beruházást támogatta, így lett kupolás barlangmedencés fürdőépület is.

A Népfőiskola Lezsák Sándor víziója volt, olyan ez neki, mint Orbánnak a foci, Semjénnek a vadászat, Lázárnak a lovaglás. Ezúttal Lezsák hobbijával a Fidesz-barát püspökség járt jól. 

(via)

Kiemelt kép: Lezsák Sándor FB, a Népfőiskola reklámfilmje.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.