Az AB visszadobta a lúgos orvos ügyét

Az AB visszadobta a lúgos orvos ügyét

Ez a családvédelem Fidesz módra: Mikola István pszichopata unokaöccse újabb esélyt kap a fellebbezésre. Az Alkotmánybíróság visszaküldte ügyét a Kúriának.

A lúgos orvos néven hírhedté vált Bene Krisztián megtámadta volt barátnőjét és életre szóló maradandó testi-lelki károsodást okozott neki. Harmadfokon 11 évet kapott ezért és örökre eltiltották őt orvosi hivatása gyakorlásától. Ezt az ítéletet dobta most vissza az Alkotmánybíróság a harmadfokért felelős Kúriának.

Az elkövető betört áldozata lakásába, megtámadta, megkötözte és elkábította a nőt, majd nemi szervét altestét maró lúggal öntötte le. Az öntudatlan állapotban magára hagyott nő akár bele is hallhatott volna sérüléseibe. Az eset 2013 március 12-én történt, jogerős ítélet mégis csak tavaly született. Ugyan tényállás megkérdőjelezhetetlen és az büntetés mértékét sem szükséges módosítani, de tisztességes eljáráshoz és a jogorvoslathoz való alkotmányos jog sérelmére hivatkozva továbbra sem zárják le az ügyet.

A több, mint hét éve húzódó üggyel kapcsolatban elgondolkodtató, hogy a vádlott Orbán-kormány egykori egészségügyi miniszterének, Mikola Istvánnak az unokaöccse. Bene Krisztián korábban kórházigazgató volt. Befolyásos kapcsolatai a börtönben is jól jöhetnek majd neki.

Jellemző, hogy a nők bántalmazása ellen színleg kiálló Fidesz által uralt országban ilyen módon jártak el ebben és az ehhez hasonló ügyekben. Áldozathibáztatás, elhúzódó tárgyalások és jogi hercehurca. Az áldozat, Renner Erika megszenvedte az elmúlt éveket. Az igazságszolgáltatás rendszere és az elkövető ügyvédje nem kímélte. Hét éves kálváriája során sokszor újra kellett élnie a szörnyűségeket. Jelenleg is rendőri védelem alatt áll, lelki és testi sérülései pedig élete végéig el fogják kísérni. Szépen indul nálunk "2020, az áldozatsegítés éve!"

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

  • 2020.03.27

Jobbik: vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor és a Fidesz egész héten hazudott és becsapta a magyar embereket.