Az ellenzék kiakadt az ÁSZ elnökének megszólalására

Az ellenzék kiakadt az ÁSZ elnökének megszólalására

Tovább dübörög a kormányzati pofátlanság - reagált a DK Domokos kijelentéseire. Az MSZP szerint az ÁSZ elnöke is bebizonyította, hogy semmit sem tud kezdeni a kialakult válsággal.

Domokos László ÁSZ-elnök úgy gondolta, megmondja a tutit a magyar családoknak. Szerinte több ezer ember marad munka nélkül, ezért lakossági szinten is a hangsúlyt a tartalékolásra kellene helyezni. Minden családba kellene egy pénzügyminiszter.

Az ellenzéki pártok persze nem hagyták szó nélkül az Állami Számvevőszék elnökének megszólalását.

MSZP: A havi 4 milliót kereső ÁSZ-elnök tanácsa az állásukat elveszítőknek: spóroljanak 

Az MSZP kérdést tett fel a havi közel 4 millió forintos fizetését kapó Domokosnak: Ha nincs bevétele és elfogyott a megtakarítása egy családnak, akkor mégis mit osszon be? Mit javasol Domokos László, min kellene spórolni: a rezsiszámlán, az ételen vagy a gyógyszereken? 

A párt szerint Parragh László után Domokos is bebizonyította, hogy semmit sem tud kezdeni a kialakult válsággal és nincs érdemi ötlete annak kezelésével kapcsolatban.

Az MSZP-nek azonban van megoldása a dolgozók és a családok megsegítésére. Azonnali elbocsátási moratóriumot kell hirdetni a közszférában és a nagy nyereséget elérő multinacionális vállalatoknál. A KKV-knál pedig szükséges, hogy az állami költségvetés vállalja át a bérek és járulékaik 80%-át. Ezekkel a lépésekkel rengeteg munkahelyet lehetne megmenteni.

DK:  Tovább dübörög a kormányzati pofátlanság - A lakhatási támogatást elsíboló Domokos szerint a családok csak spóroljanak

A Demokratikus Koalíció is emlékeztetett Parragh László korábbi megszólalására, aki a megszűnő munkahelyekre és az elbocsátottak tömegére cinikusan csak annyit tudott mondani, hogy „ezzel nem tudunk mit kezdeni”. A párt szerint ma új kihívója akadt "a kormányzati pofátlansági versenyben."

Közleményükben leírták: Ismét bebizonyosodott, hogy Orbánék elengedték a magyar családok kezét, és az emberek semmilyen kormányzati segítségre nem számíthatnak a válságban.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormányzati válságkezelés kimerül az ilyen és ehhez hasonló cinikus mondatokban, miközben a válság miatt tízezrek veszítik el az állásukat, munkahelyek szűnnek meg és családok mennek tönkre. Domokos László ismét bebizonyította, hogy ez a kormány – európai kollégáitól eltérően – nem tudja és nem is akarja kezelni a válságot.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.29

DK: A kormány azonnal duplázza meg a családi pótlékot

A koronavírus okozta válság idején, a folyamatos drágulás ellenére a jövedelem nélkül maradt kispénzű családokat nem segíti a Fidesz-kormány.

  • 2020.09.29

Ocsmány dolgot tett Czunyiné férje: ennél mocskosabb szöveget a legalja kocsmában sem hallani

Hogy veszi a bátorságot, hogy így beszéljen nőkről és kisebbségi csoportokról?

  • 2020.09.29

Fekete-Győr András: Orbán retteg, ezért akar engem bilincsben látni

A Fidesz retteg a Momentum erősödésétől, ezért támadják nevetséges és szánalmas vádakkal - jelentette ki Fekete-Győr András.