Az elnök, aki Orbán tintás kezéhez hasonló ügybe bukott bele

Az elnök, aki Orbán tintás kezéhez hasonló ügybe bukott bele

Jimmy Carter volt amerikai elnök stábja is szörnyen rosszul kezelt egy Orbán tintás kezéhez hasonló balhét. Ez hozzá is járult az elnök bukásához. Könnyen ez várhat Orbánra is. 

Keszthelyi András világított rá Jimmy Carter 1979-es esetére: Az USA akkori elnöke épp egy csónakban pecázgatott, amikor észrevette, hogy egy nyúl úszik a bárka felé. Az elnök evezőlapátjával elhessegette az állatot.

Ezt a történetet megtudta Carter egyik stábtagjától egy fehér házi tudósító, amiből le is hoztak egy rövidhírt. Másnap a Washington Post címlapján számolt be arról, hogy:

Nyúl támadt az elnökre

Pár óra múlva pedig már minden jelentős médium erről beszélt egy héten keresztül. A jobboldaliak szerint gyáva volt az elnök. Utasítania kellett volna a titkosszolgálatot a nyúl megsemmisítésére. Sőt, még külpolitikai hírekkel is összefüggésbe hozták az ügyet. 

A liberális vélemény szerint túl kemény volt az elnök a nyúllal. Majd ez is összefüggésbe hozta az esetet az elnök jövőbeli külpolitikájával. 

Amerika elnöke nem tudott szabadulni a nyúl-ügytől

Jimmy Cartert mindenhol az ügyről kezdték faggatni. A nyúl elhessegetéséről készült fotókat pedig annak ellenére sem hozták nyilvánosságra, hogy mekkora nyomás volt a Fehér Házon. 

Több elemző szerin a nyúl-affér rengette meg véglegesen az elnököt övező közbizalmat.
Az eset bemutatja, miért nagy hiba, hogy Orbánék csak felesleges titkolózásra képesek a tintás kézzel kapcsolatban.

Ezek után ne lepődjenek meg azon, hogy az emberek ötletelésbe kezdenek. De azon sem, hogy a választók bizalmukat vesztik egy olyan emberben, aki titkolózik. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.