Az MSZP tisztességes béreket és erős dolgozói jogokat, szakszervezetet követel

Az MSZP tisztességes béreket és erős dolgozói jogokat, szakszervezetet követel

Mivel a kormány NEM törődik a munkavállalókkal, így az MSZP áll ki értük. Az ellenzéki párt követeli a dolgozók jogainak azonnali helyreállítását, és tisztességes béreket. Az MSZP azt javasolja, hogy a szakszervezetek is gyűjthessenek 1 százalékot.

Követeljük a munkavállalói jogok azonnali helyreállítását, és a dolgozók és a szakszervezetek jogait szélesítő új Munka Törvénykönyvének elfogadását - írja közleményében az MSZP.

A Magyar Szocialista Párt szerint a szakszervezetek tevékenységének és jogainak bővítésére is szükség van

Amihez pénzre van szükség. Azt javasolják, hogy a szakszervezetk részesüljenek ugyanúgy a személyi jövedelemadó 1 százalékából, mint a civil szervezetek és az egyházak, az állam pedig tegyen mellé ugyanennyi költségvetési támogatást. Ezután a szakszervezetek legyenek a jövedelempótló támogatások elosztói - írják.

Az MSZP kiáll a dolgozók mellett

Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80 %-át állami támogatásként kell biztosítani 180 000 forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Az igénylés azon munkavállalók után is benyújtható legyen, akik 2020. március 1-t követően veszítették el állásukat.

A közlemény arra is kitér, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át kell folyósítani, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100.000 forint.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.02

MSZP: a cserbenhagyás helyett az újjáépítés költségvetésére van szükség!

Az egészségügyre és a szociális területre fordított források növelését szorgalmazta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a szocialista párt két országgyűlési képviselője.

  • 2020.07.02

Törvénytelen luxusépítkezésekkel rombolja a tájat a NER-elit Tihanyban

Kiirtják az erdőt és elhordják a hegyet, csak hogy az övék legyen a legszebb panoráma.

  • 2020.07.02

Az Orbán-féle illiberalizmus nem jelentheti az utat Európa számára

Ezt Luxemburg külügyminisztere jelentette ki. Sőt, szerinte Magyarország már nem demokrácia. Orbán miatt tehát egyre jobban elszigetelődik Magyarország.