Baranyi Krisztina: Minden döntési lehetőséget elvesznek a polgármesterektől

Baranyi Krisztina: Minden döntési lehetőséget elvesznek a polgármesterektől

A megválasztott vezetők mehetnek kuncsorogni a politikai kinevezettekhez - az új törvénymódosítás szerint.

Az éjszaka Semjén Zsolt törvénymódosítást nyújtott be a parlamenthez. Eszerint a vészhelyzet idejére minden polgármester gyámság alá kerülne. Úgynevezett helyi védelmi bizottságok jóváhagyása kell majd minden döntésükhöz. Vagyis a kormányhivatalok, a honvédség, a katasztrófavédelem és a rendvédelmi szervek vezetői döntenek majd a nép által megválasztott vezetők helyett.

Gyámság alatt a polgármesterek.

Baranyi Krisztina Facebbok-oldalán fejtette ki véleményét a javaslatról. A ferencvárosi polgármester eddig példás döntéseket hozott a járvány fékezésére. Mostantól politikai kinevezettek és a fővárosi kormányhivatalt vezető bukott Fidesz-csicska, Sára Botond mondhatja majd meg, hogy mit csinálhat. Baranyi úgy fogalmazott:

Viszlát demokrácia, a megválasztott vezetők mehetnek kuncsorogni a politikai kinevezettekhez. Engedélyt kell majd kérnem például ahhoz, hogy 100 000 maszkot vásárolhassak a kerület lakóinak.

A felcsúti miniszterelnök minden hatalmat magához vont a rendeleti kormányzással. Most pedig a vámpírkormány a maradék életerőt is kiszívja a magyar demokráciából.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.