Betelt a pohár, feljelentést tesz az ellenzék Lőrincen

Betelt a pohár, feljelentést tesz az ellenzék Lőrincen

Választási csalás gyanúja is felmerül a Fidesz kezére játszó kamupártok miatt.

Az ellenzék gyanakodni kezdett és az újabb fideszes csalást feljelentéssel akarják kivédeni, hiszen a XVIII. kerületben olyan magasra nőtt a mezőnybe lépők száma, hogy amellett nem mehettek el szó nélkül.

Nem okozna meglepetést, ha beigazolódna a gyanú.

A már eddig is kamuszagú Agora Lokálpatrióta Egyesület (01-02-0015535) most úgy néz ki, valóban nagy bajban van. A felszínen újonnan feltűnt kamupárt esetében ugyanis minden jel arra utal, hogy az egyesület tagjai hamisítással kerültek a jelöltek közé. Mivelhogy a társaság egy nappal azután azután vette fel az íveket, hogy nyilvántartásba vették, majd rá két nappal le is adták az ajánlásaikat, amik minden bizonnyal a régi, bevett szokásukhoz híven másolással készültek.

Arcátlan módon leszavazta a Fidesz az ellenzék kérvényét.

A helyi MSZP-s kampányfőnök, Kőrös Péter elárulta a HVG-nek, hogy 3:2 arányban utasította el a XVIII. kerületi választási bizottság azt, hogy a testület ellenzék által delegált tagja összevethesse az Agora Lokálpatrióta Egyesület aláírásait a fideszes, illetve az ellenzéki jelöltekre összegyűjtöttekével.

A választási bizottsági tag, aki a HVG számára megerősítette a szavazás eredményét is, azt azonban nem tudta megmagyarázni, hogy az ülésről készült jegyzőkönyvben miért nincsenek benne a részletek. A jegyzőkönyv legelején csak a beadvány tárgyalásáről esik szó, de azt senki nem írta le egyértelműen, hogy az mégis miről szól.

A helyi jegyző egyelőre még nem válaszolt a HVG-nek arra, hogy pontosan mi történt. 

Könnyen választási csalás lehet a dologban.

Az ellenzék gyanúja egyre erősebb, azt gondolják, nem véletlen, hogy az önkormányzattal közösen létrehozott Agora Lokálpatrióta Egyesület mindenkit átverve gyűjtötte össze az aláírásaikat. Erre meg csak rátesz egy lapáttal, hogy a bizottság átal le lett szavazva a kezdeményezésük. Kőrösi mindehhez hozzátette, az ellenzék választás rendje elleni bűncselekmény vádjával feljelentést fog tenni.

Az Agora Lokálpatrióta Egyesület vezetője azt mondta, fogalma sincsen miért támadják őket ellenzéki oldalról, de hát miért is lenne, amikor a tagok azt sem tudják mi történik körülöttük, csak ugranak, ha szól a fideszbanda. 

Kőrös szerint nem teljesen jogszerű, hogy a választási bizottság szavazzon egy ellenőrzési kérdésről.

A baj csak ott kezdődik, hogy egy 2014-es döntésben lehetőséget adott erre a Nemzeti Választási Bizottság.

Nem tudni, hogy milyen végkimenetele lesz a feljelentésnek, mind Kassai Dániel, ellenzéki képviselő-jelölt szavaiban bízunk, miszerint az ellenzéknek ez ügyben akkor lesz jelentős mozgástere, ha október 13-án megnyerik a választást és átellenőrzik egy új jegyzővel az aláírásokat. 

Ha addig nem is, de abban a pillanatban ki fog derülni az igazság. Mi ebben és nem a Fidesz átlátszó csalásaiban hiszünk!

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.12

Fidesz-milliárdos hajóztatja-röpteti Orbánt és csicskáit

Mi köti össze az Adriát, Máltát és Tiszakécskét? Szíjj László, meg két luxusjacht.

  • 2020.07.10

Káosz az ellátásban: nyugdíjas orvosok nélkül össze fog omlani a rendszer

A Fidesz egy évtizede spórol az egészségügyön. Meg is lett az eredménye: éveken belül háziorvos ellátás nélkül maradhatunk.

  • 2020.07.10

Dobrev Klára: Orbán ne zsarolja az EU-t!

A DK parlamenti képviselői nemmel fognak szavazni a témában benyújtott határozati javaslatra. A DK alelnöke egyúttal arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne zsarolja az Európai Uniót.