Budapesten és a nagyvárosokban verhető a Fidesz!

Budapesten és a nagyvárosokban verhető a Fidesz!

Mind a fővárosokban, mind a megyei jogú városokban vezet az egyesült ellenzék - állapítja meg a ZRI Závecz Research Intézet új kutatása.

A lényeg:

  • Karácsony verheti Tarlóst!
  • Több fővárosi kerületet elveszíthet a Fidesz!
  • Bár továbbra is népszerű a Fidesz, sokat gyengültek az Orbán-bábok.
  • Az egyesült ellenzék mindenütt erősödött.
  • Budapesten és a nagyvárosokban elvesztheti többségét Orbán és bandája.

A megyei jogú városokban a múlt hónaphoz képest szorosabb lett a verseny a Fidesz és az ellenzéki pártok között. A kormánypárt a múlt hónapban 30 százalékon állt, most 29 százalékos. Az ellenzéki pártok valamelyest gyengültek, a múltkor 37 százalékot értek el együttesen, most viszont 34 százalékosak.

Az ellenzéki többlet azt sejteti, hogy a megyei jogú városokban a kormánnyal szembeni oldal az öt évvel ezelőttihez képest több polgármesteri posztot szerezhet, és minden bizonnyal a közgyűlésekben a mostaninál nagyobb súlya lesz.

A fővárosban múlt hónapban és azt megelőzően is a Fidesznek 34 százaléka volt, most 33 százalékos. Az ellenzék pártjai együttesen minimálisan javítottak, a korábbi, több hónapban is mért 37-ről 39 százalékra.

Az eltérés nagysága azt vetíti előre, hogy több ellenzéki polgármester lesz, mint amennyi most van, és a főpolgármesteri is székért is kiélezett verseny várható.

Vagyis a Fidesz mind a nagyvárosokban, mind a fővárosban megverhető, ha az Orbán-ellenes választók elmennek szavazni. Ezért nagyon fontos, hogy mindenki szóljon az ismerőseinek: ne maradjon otthon október 13-án!

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.29

DK: A kormány azonnal duplázza meg a családi pótlékot

A koronavírus okozta válság idején, a folyamatos drágulás ellenére a jövedelem nélkül maradt kispénzű családokat nem segíti a Fidesz-kormány.

  • 2020.09.29

Ocsmány dolgot tett Czunyiné férje: ennél mocskosabb szöveget a legalja kocsmában sem hallani

Hogy veszi a bátorságot, hogy így beszéljen nőkről és kisebbségi csoportokról?

  • 2020.09.29

Orbán 15 milliárd forinttal ajándékozta meg egyik ázsiai diktátor haverját

Mélyponton a forint, egekben az infláció, drágulnak az élelmiszerek és a benzin, a nyugdíjak és a családi pótlék nem növekszik. A Fidesz-kormány közben keleti diktátoroknak tolja a pénzt.