Csoda: összegyűlt a 700 millió forint Zentének!

Csoda: összegyűlt a 700 millió forint Zentének!

Csoda történt. Csodát művelt mindenki, aki egy kicsit is hozzásegítette Zentét és a családját, hogy összegyűljön az az óriási összeg, ami a kisfiú gyógyulásához szükséges. Köszönjük mi is mindenki nevében!

A 2018 februárjában született Zenténél öt hónapos korában diagnosztizálták az SMA-1-et, azaz a gerincvelő eredetű izomsorvadást. 

Ezzel a diagnózissal a gyermekek legtöbbször még a két éves kort sem élik meg. A kisfiú másfél éves, igazi kis erőbomba, élete eddigi minden pillanatában egy speciális kezelés segítségével hősiesen harcolt a betegségével. Ahogyan azt már egy korábbi cikkünkben megírtuk, az izomsorvadás lassan eléri a végtagok izmait, valamint a légzéshez és nyeléshez szükséges izmokat is. 

Hosszú hónapok és évek után nemrég látták megcsillanni a reményt, hiszen kiderült; van egy Zolgensma nevű génterápia, amely segítségével megmenthetik Zentét és hosszú, egészséges életet biztosíthatnak számára. A gyógykezelés azonban maximum két éves korig adható be. Mivel az ára borzasztóan magas az idő pedig iszonyúan kevés volt, a bizakodó és hittel teli anyuka gyűjtést szervezett.

Leírni is hihetetlen, de kevesebb, mint egy hónap alatt sikerült megszerezni a kezeléshez szükséges összeget, azaz 700 millió forintot.

Ezt a pénzt mi adtuk össze. Mindannyian, akik néhány ezer forintot utaltunk nekik. Legyünk büszkék magunkra, és örüljünk most együtt egy kicsit! Az összefogás ereje győzött!

A gyűjtés lehetőségét Facebookon először augusztus 28-án osztották meg, szeptember 25-én délután pedig a teljes összeg - sőt, még több is - befolyt az alapítványhoz. 

"SIKERÜLT!!!!!MEGVAN!!!!  Kérlek, ne utaljatok többet, mert az alapítvány nem közhasznú, csak Zente kezelésére fordítható az oda beérkezett összeg ezért abból másnak adni NEM tudok!" - írta ki a boldogságban úszva Zente anyukája, aki hozzátette, hamarosan feltesz egy újabb bejegyzésben képeket és további információkat a többi SMA-val élő magyar kisgyermekről és felnőttről egyaránt. Ha valaki még Zentének szeretne utalni, megteheti, az alapítványba folyt fennmaradó összeget a kisfiú a további rehabilitációjához szükséges segédeszközök megvásárlására fogják költeni.

 

Mostmár nincs már hátra, mint továbbmenni és ha van rá módunk, ugyanígy megadni a lehetőséget azoknak a beteg gyerekeknek, felnőtteknek és időseknek a gyógyulásra, akiknek a mi segítségünkre és összefogásunkra van szükségük. Zentének pedig mielőbbi gyógyulást és hosszú, boldog és teljes életet kívánunk!

Szép munka Magyarország, szép munka emberek!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.