DK: a Fidesz inkább fideszes politikusok zsebében turkáljon!

DK: a Fidesz inkább fideszes politikusok zsebében turkáljon!

Ha a Fidesz eltitkolt vagy kétes eredetű vagyonok után szeretne nyomozni, inkább Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Rogán Antal és más fideszes politikusok zsebében turkáljon - közölte a DK az MTI-vel.

A DK arra reagált, hogy a Fidesz-KDNP korábban bejelentette: vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen. A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István sajtótájékoztatóján azt mondta, az elmúlt napokban hiába kérték Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza "zavaros vagyonnyilatkozatát", ez nem történt meg, pedig "valami nagyon nem stimmel" a DK elnökének pénzügyei körül.

Erre a DK úgy reagált: Gyurcsány Ferenc már a törvényes határidő előtt leadta vagyonnyilatkozatát, amelyben minden törvényi kötelességének eleget tett. "Ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc mire költi a törvényesen megszerzett, leadózott jövedelmét, sem a vagyonnyilatkozat-tételi eljárásnak, sem Hollik Istvánnak vagy a fideszes bűnszervezet bármely tagjának nincs semmi köze" - fogalmaztak. Hozzátették: ennél sokkal érdekesebb, hogy melyik politikus honnan szerezte a vagyonát, elvégre ennek a kiderítésére lenne hivatott a vagyonnyilatkozati rendszer.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.01

Szabó Tímea: Orbán célja diktatúrájának teljes kiépítése

Orbán – nem először 2010-es kormányzása óta – hazudott a választópolgároknak, az ellenzéknek; hazudott Magyarországnak - írja közleményében Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

  • 2020.04.01

Kizárnák: saját elvbarátai is kiakadtak Orbánra

Európában, de még az USA-ban is sokan kiakadtak Orbánék legújabb törvényén. Sőt, már a Néppárt több tagpártja is határozottan elutasította azt. 

  • 2020.04.01

Idén nem az Adrián nyaral a stróman: 6 milliárdért eladó Mészáros Lőrinc jachtja

Úgy látszik a koronavírus-járvány miatt idén Orbán Viktor legjobban fizetett strómanja sem jachtozik. Eladóvá vált az a 17 millió eurós jacht, amin többször is látták pihenni a Nemzet Gázszerelőjét.