DK: az állam fizesse az összes vírustesztet!

DK: az állam fizesse az összes vírustesztet!

Bárki teszteltethesse magát koronavírusra, az állam pedig fizesse ki az összes ilyen vizsgálatot - követeli a Demokratikus Koalíció.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány képtelen a tömeges tesztelés feltételeinek megteremtésére. Emiatt az elmúlt hetekben teljes iparág épült a magánlaborokban végzett tesztekre, ahol bárki megvizsgáltathatja magát, jellemzően 9-30 ezer forint közötti összegért - tette hozzá.

A világon ez sehol másutt nincs így, még az Egyesült Államokban is ingyenesen végzik el a teszteket - hangsúlyozta a politikus, aki úgy fogalmazott: a magyar kormány "üzletté tette" a koronavírus-tesztelést.

Amennyiben az állam képtelen arra, hogy elvégeztesse a teszteket, akkor legalább fizesse ki a magánlaborokhoz fordulók költségeit - szólított fel Barkóczi Balázs.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.