DK: azok a nagycsaládosok kapjanak autóvásárlási támogatást, akik egyébként nem tudnának autót venni

DK: azok a nagycsaládosok kapjanak autóvásárlási támogatást, akik egyébként nem tudnának autót venni

Arató Gergely szerint bebizonyosodott, hogy a kabinet családtámogatási rendszere azoknak ad, akiknek egyébként is van pénzük.

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy csak azok a nagycsaládosok kapjanak autóvásárlási támogatást, akik egyébként nem tudnának maguknak saját gépjárművet venni. A párt frakcióvezető-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet: a BMW bejelentette, hogy a támogatásnak köszönhetően hatszorosára nőtt a hétüléses autóinak eladása. Arató Gergely hangsúlyozta, hogy egy ilyen jármű ára 8-11 millió forint között van, ehhez ad a kormány családonként 2,5 millió forint támogatást.

Bebizonyosodott, hogy a kabinet családtámogatási rendszere azoknak ad, akiknek egyébként is van pénzük - értékelt Arató.
Hozzátette, tudják, hogy a kedvezményt nem csak a gazdagok veszik igénybe, de mégiscsak felháborító, hogy az adófizetők pénzén több száz jómódú család autóvásárlását támogatták.

Arató Gergely azt is kijelentette, olyan családtámogatási rendszerre van szükség, ami mindenkihez eljut, ezért emelni kell a családi pótlékot, növelni a bölcsődei férőhelyek, az óvónők és gyermekorvosok számát, és le kell állítani a kilakoltatásokat.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.01

Szabó Tímea: Orbán célja diktatúrájának teljes kiépítése

Orbán – nem először 2010-es kormányzása óta – hazudott a választópolgároknak, az ellenzéknek; hazudott Magyarországnak - írja közleményében Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

  • 2020.04.01

Kizárnák: saját elvbarátai is kiakadtak Orbánra

Európában, de még az USA-ban is sokan kiakadtak Orbánék legújabb törvényén. Sőt, már a Néppárt több tagpártja is határozottan elutasította azt. 

  • 2020.04.01

Idén nem az Adrián nyaral a stróman: 6 milliárdért eladó Mészáros Lőrinc jachtja

Úgy látszik a koronavírus-járvány miatt idén Orbán Viktor legjobban fizetett strómanja sem jachtozik. Eladóvá vált az a 17 millió eurós jacht, amin többször is látták pihenni a Nemzet Gázszerelőjét.