DK: elbukott a fideszes munkahelyvédelem

DK: elbukott a fideszes munkahelyvédelem

A párt két valódi válságkezelő intézkedést javasol, mert a kormány "munkahelyvédelmi" programja elbukott.


Mostanra mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy nagy a baj az országban - olvasható Molnár Csaba közleményében. A DK alelnöke szerint a Fidesz-kormány hangzatos munkavédelmi intézkedései elbuktak, hiába szépítgetik a számokat és tagadják meg a válság mértékét, az Orbán-kormány miatt akár 300 ezer ember is elveszíthette a munkáját.

A DK azt követeli, hogy a kormány hozzon két új, valódi válságkezelő intézkedést:
  1. Jelentsen be széleskörűen elérhető, pályázgatás- és bürokráciamentes állami bérpótlék-programot, hiszen a meglévő intézkedés nyilvánvalóan nem működik. A pótlék mértéke - cégmérettől függően - a bérköltség 80 százaléka is lehet.
  2. Ha pedig már lemondott 300 ezer magyar ember munkahelyéről, legalább fizesse ki a válságban elbocsátott munkavállalók korábbi bérének 80 százalékát.

Ha a munkahelyvédelem működött volna, akkor nem kellene ennyi ember fizetését pótolni, de a kormány csak magára haragudhat, amiért most erre van szükség - írja a politikus. Hozzáteszi: pártja már hetekkel ezelőtt javasolta a DK 20 pontos gazdasági válságkezelő csomagjában, és sosem késő elfogadni, hiszen hatalmasra nőtt a munkanélküliség.

Talán még menteni lehetne vele a menthetőt - írja Dr. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.

  • 2020.05.28

Hiába kapott brutális milliárdokat, mégis 800 alkalmazottat küld el Mészáros szállodalánca

Úgy tűnik, nem túl hálás nekünk adófizetőknek Mészáros Lőrinc, amiért 17 milliárdos támogatást kapott a szállodalánca, ugyanis 800 alkalmazottat rúgnak ki.