DK: ne vegyék el a kulturális dolgozók közalkalmazotti státuszát!

DK: ne vegyék el a kulturális dolgozók közalkalmazotti státuszát!

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza azt a törvényjavaslatot, amely körülbelül húszezer, a kulturális szférában dolgozó embertől venné el a közalkalmazotti státuszt.

Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány a járvány és a járvány okozta válsághelyzet kezelése helyett "minden mással foglalkozik". Úgy fogalmazott: azzal kellene törődni, hogy eddig 134 ember halt már meg a koronavírus-járványban, nem pedig azzal, hogy "hol és hány nem fideszest lehet még tönkretenni".

A főpolgármester-helyettes kijelentette, hogy a kormány gyakorlatilag senkivel nem egyeztetett az ügyben. Cinikusnak nevezte, hogy a javaslat véleményezésre csak a húsvéti hétvége állt rendelkezésre.

Ez egy toldozott-foltozott, szakmaiatlan, hibáktól hemzsegő és átgondolatlan indítvány - közölte. Ráadásul olyan emberektől vonja meg a közalkalmazotti státuszt, akik eleve bajban vannak a járvány miatt - tette hozzá.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.