Durvul a járványhelyzet: hamarosan muszáj lesz megnyitni a kiskunhalasi konténerkórházat

Durvul a járványhelyzet: hamarosan muszáj lesz megnyitni a kiskunhalasi konténerkórházat

A városi Semmelweis Kórház kapacitásai végesek, hiába a bővítés. Hamarosan szükség lesz a konténerkórházra is – de vajon lesz-e elég ápoló és orvos?

Az egyre növekvő betegszám miatt bővítik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felnőtt-fertőzőépületében kialakított járványkórház intenzív osztályának kapacitását – írja a 24.hu. Az intézmény főigazgatója, dr. Szepesvári Szabolcs szerint a jelenlegi helyzettel még meg tudnak birkózni, azonban hamarosan szükség lesz a konténerkórház megnyitására is.

A járványhelyzet fokozódik.

Múlt héten az EzaLényeg is beszámolt a kiskunhalasi városi kórházban tapasztalt állapotokról. Egy ott fekvő koronavírusos páciens állítása szerint még párna sem jut mindenkinek, annyi beteg van. Ez viszont egyértelműen nem a dolgozók hibája, a túlterheltség miatt van.

A Semmelweis kórháznak a koronavírus betegek ellátására jelenleg 84 ágy áll rendelkezésére. A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy elkerülhetetlen lesz a mobil konténerkórház bevetése is, mégpedig hamarosan.

"A mobil járványkórházba vezényelt dolgozókkal fogunk elindulni"

– nyilatkozta a főigazgató. Arról már szintén írtunk, hogy a kórházi dolgozók áthelyezése nem feltétlenül jó megoldás. Eleve hátrányos helyzetből indulunk, ugyanis iszonyatosan kevés az intenzív terápiás szakember.

Azt se felejtsük el, hogy a dolgozók kórházon kívül, civilként is megfertőződhetnek. Hogy meddig bírja cérnával az egészségügy, jórészt azon múlik, hányan képesek munkába állni. Ha pedig kevesebb orvosra, ápolóra több feladat hárul, akkor a rengeteg, méregdrágán beszerzett eszköz sem ment meg egy járványügyi katasztrófától.

Ez az, amit Orbán Viktor az elmúlt 10 évben, sőt tavasztól idáig képtelen volt felfogni. Mind a mai napig állítják, hogy végtelen kapacitással rendelkezünk, miközben a valóságban nagyon is véges számú ember mozgósítható. Az ide-oda vezényléssel nem a járványt kezelik, hanem a Fidesz évtizedes alkalmatlanságát próbálják elleplezni. 

(fotó: Orbán Viktor a kiskunhalasi járványkórházban készült propagandavideójából)

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Orbánék jövőre 118 milliárdot adnak a legnagyobb állami hazugsággyárnak

A közmédiának csúfolt, valójában a Fidesz szekerét toló MTVA az eddigieknél is magasabb rekordköltségvetésből gazdálkodhat 2021-ben.

  • 2020.10.21

Lassan semmi értelme figyelni Müller Cecília adatait

Egy nap alatt 48-an haltak meg, összesen 1259 regisztrált áldozata van hazánkban a koronavírus-járványnak.

  • 2020.10.21

Kunhalmi Ágnes: az igazság végül mindig utat tör magának

Az MSZP társelnöke üdvözli az Orbán hazug lakájmédiáját elmarasztaló bírósági ítéleteket.