Egy 89 éves hölgy és a 65 éves demens fia keringnek az egészségügyben

Egy 89 éves hölgy és a 65 éves demens fia keringnek az egészségügyben

Iszonyú helyzetbe került egy idős néni és fia, akik csak egymásra számíthattak.

Adott egy 89 éves hölgy, aki évek óta ápolja, gondozza 65 éves, demens fiát. Vannak ők ketten egymásnak, most egymás ellen. Az elmúlt egy hónapban mindkettőjük állapota romlik, most pedig nem számíthatnak másra, csak arra, hogy az egészségügy nem veti ki őket magából - írja a veszpremkukac.hu.

A néni és a fia mellett áll egy segítő, aki a fellépő egészségügyi problémák miatt orvost keresett nekik. A gyógyulás helyett azonban valami egészen mást kaptak.

Hogy mi lesz a vége? Nem tudom. Két, egyéb panaszokkal kórházba kerülő embert egy embertelen rendelet miatt befektetnek a halálos vírus közelébe. Halálra vannak ítélve! Segítő meg küzd a lelkiismeretével, miért is vitte őket orvoshoz! Pedig tudja, nem az ő értékrendjével van probléma. Ő egészséges mentalitással, megfelelő érzékenységgel rendelkezik, mégis őt mardossa valami, nem az embertelen rendelet megalkotóját! - írja le kálváriájukat a lap.

A lehetséges fertőzöttek közé dugták a csípőpanaszos nénit

A portálon a teljes sztorit kifejtik a néninek és a demens férfinek segítő személy nézőpontjából, ebből kiragadunk egy részletet:

A háziorvos ránéz a beteg online kartonjára, és elmondja, amit lát: a nénit áthelyezték X osztályra (valószínűleg a sikertelen éjszakai hazaszállítást követően), de az osztályos orvos mozgásszervi elváltozást nem talált. Eredeti panasz erős csípőtáji fájdalom, emiatt kereste fel háziorvost. X osztályról át Y osztályra, ott felfedeztek egy tüdőgyulladást, és feltételezik, hogy fertőzött, ezért elhelyezték a covid gyanús osztályra. Az idős hölgynek a csípőtáji fájdalmon kívül semmi más panasza nem volt. Nem köhögött, nem volt lázas, náthás. A háziorvos megvizsgálta, a tüdeje tiszta volt. Most hosszabb időre összezárva covid gyanús betegekkel. 89 évesen.

Segítek, segítenék! De nem tudok. Intézmények, kórházak, orvosok keze meg van kötve, nem befele, sokkal inkább kifele szállítják a betegeket. Akkor is, ha magatehetetlen, önellátásra képtelen, mindegy. Mindegy, hogy tisztességben élte le az életét. Mindegy, most, 2020-ban ez nem számít. Halálra van ítélve!

Reggel van, nyolc óra elmúlt, mégis meg kell nézni, mi a helyzet a demens férfival. A telefonra nem reagál. Elindulunk. Ajtó zárva, telefon (bent csörög, hallani az ajtó előtt), verve ajtó, ablak hosszan, de semmi mozgás. A szomszéd segítségével ajtó leemel, bent….. félig az ágyon, félig a földön a demens férfi. Megpróbált felállni, de nem bírták a lábai, lecsúszott az ágyról, kicsavarodva fekszik, egészen groteszk helyzetben. Lábra nem lehet állítani, összecsuklik. Telefon a mentőknek. A mentősök megérkeznek, nekik sem sikerül. Megszólal a család telefonja. A kórház az, szállítják haza az idős hölgyet, ki fogadja? Senki, a fiáért épp itt a mentő, viszik be a kórházba. De ki fogadja? A fiát viszik be a kórházba, tehát senki. Várjon egy kicsit, telefonáló valakinek hátraszól, elmondja, amit hallott. Háttérből hang: akkor is hazaviszik az öregasszonyt!"

Az írás kegyetlen őszinteséggel mutat rá egyetlen példára, amelyből ki tudja, hány van még Orbán Taigetosz-Magyarországán. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.11

Borkai nem kér bocsánatot, sőt, büszke az érdemeire, és tiszteletet követel magának

Úgy tűnik, mintha a volt polgármester azt várná, hogy meghajoljunk előtte.

  • 2020.08.11

Mészáros luxusvillája is viszi a pénzt rendesen

Papíron egy olyan horvát cég tulajdonában áll, ami bevételt semennyi nem tud felmutatni. Kiadást és veszteséget viszont annál többet.

  • 2020.08.11

DK: Ha fociról van szó, a Fidesz magasról tesz a magyarok egészségére

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a szerb foci Magyarországra költöztetése ellen.