Fekete-Győr: nemzeti katasztrófa idején sem tudja félretenni hatalomvágyát Orbán

Fekete-Győr: nemzeti katasztrófa idején sem tudja félretenni hatalomvágyát Orbán

A Momentum elnöke felhívja a figyelmet arra a hatalomtechnikai trükkre, amit a Fidesz tervez most elkövetni Orbán parancsára a demokrácia és az egész magyar társadalom ellen. Szerinte minden felelősségteljes ellenzéki politikus feladata, hogy ezt megakadályozza.

"A demokrácia nem lehet karanténban." - írja Fekete-Győr András az Indexen.

Véleménycikkében a Momentum elnöke a Fidesz által most a Parlament elé terjesztett "diktatúra-törvényt" kritizálta. A koronavírus-járvány elleni intézkedéseket enélkül is meg lehetett hozni. Ebben támogatja a kormányt a Momentum, de ellenzik a korlátlan és ellenőrizhetetlen hatalmat biztosító törvénycsomagot.

Egy válságkezelő kormány nem rakja a címlapra Soros Györgyöt, és egy felelős ellenzék sem örül a kormánypolitika kudarcainak, hanem a maga eszközeivel segíti a közös célok érvényesülését.

A párt nem csak politikában és nem csak szavakkal küzd a járvány ellen.

A Momentum egy komplex javaslatcsomagot dolgozott ki a kormány számára, a veszélybe került munkahelyek megmentésétől a közétkeztetés fenntartásán át a legszegényebb családok segítéséig. Tagjaink, képviselőink az ország különböző pontjain önkéntes szolgálatra jelentkeztek.

Fekete-Győr András elfogadhatatlannak tartja a törvény által Orbán kezébe adott korlátlan hatalmat.

  • A kormány rendeleti úton dönthetne mindenről, amire ráfogják, hogy köze van a járványhoz.
  • Súlyosan korlátoznák a sajtószabadságot. A cenzúra által büntetett újságírókat akár be is börtönözhetnék.
  • Feloszlatnák az országgyűlést, csak a fideszes Alkotmánybíróság felügyelné a kormányt.
  • A törvény korlátlan időre lehetővé tenné a különleges jogrend fenntartását. Akár a járvány utánra is, a Orbánék azt mondják.
  • Felfüggeszthetnék a népszavazásokat, a választásokat, lényegében a demokráciát.
"Nem szabad az a nemzet, amelynek vezetője időben és közjogilag korlátlan felhatalmazást csikar ki magának egy halálos világjárvány takarásában Egyetlen valódi érv sem hangzott még el a korlátlan időre szóló felhatalmazás mellett, mert egyetlen valódi érv sem létezik."

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.