Fekete-Győr: nemzeti katasztrófa idején sem tudja félretenni hatalomvágyát Orbán

Fekete-Győr: nemzeti katasztrófa idején sem tudja félretenni hatalomvágyát Orbán

A Momentum elnöke felhívja a figyelmet arra a hatalomtechnikai trükkre, amit a Fidesz tervez most elkövetni Orbán parancsára a demokrácia és az egész magyar társadalom ellen. Szerinte minden felelősségteljes ellenzéki politikus feladata, hogy ezt megakadályozza.

"A demokrácia nem lehet karanténban." - írja Fekete-Győr András az Indexen.

Véleménycikkében a Momentum elnöke a Fidesz által most a Parlament elé terjesztett "diktatúra-törvényt" kritizálta. A koronavírus-járvány elleni intézkedéseket enélkül is meg lehetett hozni. Ebben támogatja a kormányt a Momentum, de ellenzik a korlátlan és ellenőrizhetetlen hatalmat biztosító törvénycsomagot.

Egy válságkezelő kormány nem rakja a címlapra Soros Györgyöt, és egy felelős ellenzék sem örül a kormánypolitika kudarcainak, hanem a maga eszközeivel segíti a közös célok érvényesülését.

A párt nem csak politikában és nem csak szavakkal küzd a járvány ellen.

A Momentum egy komplex javaslatcsomagot dolgozott ki a kormány számára, a veszélybe került munkahelyek megmentésétől a közétkeztetés fenntartásán át a legszegényebb családok segítéséig. Tagjaink, képviselőink az ország különböző pontjain önkéntes szolgálatra jelentkeztek.

Fekete-Győr András elfogadhatatlannak tartja a törvény által Orbán kezébe adott korlátlan hatalmat.

  • A kormány rendeleti úton dönthetne mindenről, amire ráfogják, hogy köze van a járványhoz.
  • Súlyosan korlátoznák a sajtószabadságot. A cenzúra által büntetett újságírókat akár be is börtönözhetnék.
  • Feloszlatnák az országgyűlést, csak a fideszes Alkotmánybíróság felügyelné a kormányt.
  • A törvény korlátlan időre lehetővé tenné a különleges jogrend fenntartását. Akár a járvány utánra is, a Orbánék azt mondják.
  • Felfüggeszthetnék a népszavazásokat, a választásokat, lényegében a demokráciát.
"Nem szabad az a nemzet, amelynek vezetője időben és közjogilag korlátlan felhatalmazást csikar ki magának egy halálos világjárvány takarásában Egyetlen valódi érv sem hangzott még el a korlátlan időre szóló felhatalmazás mellett, mert egyetlen valódi érv sem létezik."

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.