Egészségügyi felhasználásra alkalmatlan védőfelszereléset kapott a Jahn Ferenc Kórház

Egészségügyi felhasználásra alkalmatlan védőfelszereléset kapott a Jahn Ferenc Kórház

Stummer János (Jobbik) országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház olyan védőfelszereléseket kapott a kormánytól, ami NEM alkalmas egészségügyi felhasználásra.

A Jahn Ferenc Kórházban biztosan senki nem tud kínaiul. Ha tudna bárki is, az biztosan észrevette volna, hogy az állam által küldött védőfelszereléseken az a kínai felirat olvasható, hogy NEM EGÉSZSÉGÜGYI FELHASZNÁLÁSRA - írja Stummer János a Facebook oldalán.

Úgy tűnik Orbánék már az egészségügyi dolgozókkal sem törődnek. Bár ez eddig is így volt, hiszen korábban sem kaptak megfelelő védőfelszerelést, volt olyan háziorvos, aki hajfestéshez használható kesztyűket kapott. Voltak olyan egészségügyi dolgozók, akiknek nem is jutott védőfelszerelés, vagy maximum sebészeti maszkok. 

Stummer János felhívja rá a figyelmet, hogy valószínűleg a Jahn Ferenc Kórház dolgozói azt hitték, segítséget kaptak. De csak elárulták őket. Ezek nem fürkészek, hanem útonállók. Ki fog ezért lemondani? Ön, miniszterelnök úr?

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház közleménye szerint a védőfelszereléseket a Állami Egészségügyi Ellátó Központból kapták. A beérkezett, 5 raklapot kitevő árumennyiség 200 darab homlokpántos arcvédőt, 36 000 darab kesztyűt, 8 000 darab sebészi és 5 000 darab FFP2 maszkot, valamint 2000 darab overállt tartalmazott.

Az is kiderült már, hogy anyagilag sem becsülik meg az egészségügyi dolgozókat. Eddig egy forintot sem láttak abból az 500 ezer forintos kiegészítésből, amit a felcsúti miniszterelnök belengetett. Mivel az orvosok, ápolók a járvány eleje óta nem vállalhatnak másodállást, ezért megélhetési problémáik vannak. Van olyan orvos, aki a 444-nek elmondta márciusban 183 ezer forintot vihetett haza. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.