Fidesz-milliárdos hajóztatja-röpteti Orbánt és csicskáit

Fidesz-milliárdos hajóztatja-röpteti Orbánt és csicskáit

Mi köti össze az Adriát, Máltát és Tiszakécskét? Szíjj László, meg két luxusjacht.

Kicsi ország vagyunk mi ahhoz, hogy ne tűnjön fel a rongyrázás. Orbán tehát vagy ostoba, vagy magasról tesz rá, hogy mit látnak a magyarok. Egyik sem túl jó ajánlólevél.

Luxus hármas

Létezik 3 luxusjármű, amit a miniszterelnök és holdudvara úgy használ, mintha nem lenne holnap.

Az egyik egy magánrepülőgép. Orbán többször ugrott át vele a horvát tengerpartra, éppen oda, ahol egy Lady MRD nevű luxusjacht állomásozott. A hajón megfordult korábban Mészáros, de üdülgetett rajta a MÁV-vezér Homolya és persze maga Szíjj László.

Ez eddig kettő.

Az Átlátszót érdekelni kezdte, hogy vajon kihez tartozhat a jacht: egy máltai off-shore céghez vezetettek a szálak.

A vállalat tulajdonosa pedig nem más (egy másik cégen keresztül), mint Szíjj László!

A Lady MRD azonban nem az egyetlen jármű, van ott még egy „kisebb” is. Az Artemy fedélzetén 2016-ban Lölő és felesége nyaralt, hasonlóan luxuskörülmények között.

Megvan a három.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere

Szíjj egy tiszakécskei üzletember, aki Orbán országos cimborája. Állami beruházások hizlalták, míg végül a 4. leggazdagabb magyarrá vedlette ki magát. A felcsúti királlyal szép csendben lepacsizta a közbeszerzéseket, és megszerezte Simicska Közgépét. A feledésbe merült cég Szíjj kezében éledt fel, most már Mészárossal közösen visznek egy sor tendert. Az együttműködés határokon átívelő, még egy bulgáriai építőcéget is összedobtak.

A családbarát kormányzás jegyében nemrég Orbán vejével volt egy üzletecskéje. Tiborcz potom 3,65 milliárdért passzolta át a visegrádi haldokló hotelprojektet. Két évig semmit sem költött rá, Szíjj mégis a korábbi ár dupláját fizette ki. Mindenki jól járt: Tiborcz kapott egymilliárd osztalékot, Szíjj meg egy jó pontot a családi gyorssegélyért.

A strómanok alaposan ki vannak tömve. Szíjj László két luxusjachtot tart fenn, az Adrián hajókázik, Dubajban szórja a pénzt. Miközben minden 4. magyar rosszabbul él, a holdudvar fülig gázol az adófizetőktől elsíbolt lóvéban.

Kéz kezet most

A sikeres vállalkozó persze visszaadja a „kölcsönt”. Simán belefér, hogy a NER tagjai a jachtokon partizzanak, a mi pénzünkön nagyra nőtt Szíjj vagyontárgyain. Egyesek szerint a repcsi is hozzá tartozhat, Orbán pedig repked vele, mintha a sajátja lenne.

Mert a Fidesz feje semmit sem ad ingyen. 

Bár a haveroknál van a szajré jelentős része, jól tudjuk, hogy kitől kapták. Harácsolnak, mert megtehetik, mindaddig, amíg felcsúti Viktort szolgálják.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Kamugép: 9 millió helyett 0,9 millió maszkot varrtak a börtönben

Hadházy Ákos parlamenti képviselő kérdésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága elismerte, hogy 9 millió maszk helyett április óta összesen csak 890 ezret sikerült legyártani a kínai maszkgyártó csodagépsoron a sátoraljaújhelyi fegyházban.

  • 2020.08.03

"Bizonyos vállalkozók" miatt mondott le a szigligeti polgármester

Lassan tisztul a köd akörül, miért döntött a felállás mellett Balassa Balázs és a teljes képviselő-testület.

  • 2020.08.03

Lázár szerint ő teniszezni és nem fideszezni jött

Lázár került a Magyar Tenisz Szövetség élére. Nagy visszatérésre ne számítsunk, hiába szerzett pontot, a meccset régen elvesztette.