Fideszcsicskák és NER lovagok a 100 leggazdagabb magyar listáján

Fideszcsicskák és NER lovagok a 100 leggazdagabb magyar listáján

Szegény Mészáros Lőrinc a harmadik helyre csúszott a 100 leggazdagabb magyar listáján. Ha a Parlament eladó lenne, az első 50 ember vagyonából meg lehetne vásárolni.

Szegény gazdagok

A 100 leggazdagabb magyar listáját összeállító Szakonyi Péter, felelős szerkesztő szerint a járvány a leggazdagabbakat is megviselte. No persze ettől még nem állnak sorba munkanélküli segélyért. Vagyonuk így is akkora, hogy ép ésszel fel sem fogható.
 • Csányi Sándor egy év alatt 50 milliárd forintot vesztett el, de vagyona így is 310 milliárd forint. Ezt 22 napig számolná egy pénzszámológép, ha folyamatosan pörögne - derül ki az ATV riportjából. Az RTL Híradó szerint az OTP vezérének vesztesége annyi, amennyit átlagkeresetből 17.300 évig tartana összerakni.
 • Mészáros Lőrinc szállodáit is megviselte a járvány, így lecsúszott a lista harmadik helyére. Orbán Viktor felcsúti jóbarátja 25 milliárdot vesztett, vagyona így már csak 270 milliárd forintocska.

Jól fizető barátságok a NER-ben

 • Varga Mihály jóbarátja, Felcsuti Zsolt a negyedik helyet szerezte meg a listán. Az üzletember a pénzügyminiszter szűk körű tanácsadó testületének is tagja. 
 • A Mészáros Lőrinc köreihez köthető, egyebek mellett a Duna Aszfaltról is ismert Szíjj László 120 milliárddal a hetedik helyre került idén.
 • Az Orbán Viktorral, Csányi Sándorral, Hernádi Zsolttal (aki szintén szerepel a listán) is jó viszonyt ápoló Garancsi István 66 milliárdjával a tizenötödik.
 • A Mészáros Lőrinc köréhez sorolt Vida József többek között a pénzintézeti szektorban aratott sikereket, Rencsár Kálmán és a Szeivolt család az építőipari megrendeléseknek köszönhetően került a leggazdagabbak listájára.

Simicska Lajos vállalkozásait sem viselte meg annyira a G-nap, Orbánnal való összetűzésének első fordulója, hogy kicsússzon a leggazdagabbak közül. Bár vagyona a Fidesszel való szakítása óta 83 milliárdról 27 milliárdra csökkent.

Idén először fordult elő, hogy valaki nem engedélyezte, hogy neve megjelenjen a lapban. A "B" fantázianéven szereplő ember, főleg kormányzati kommunikációs feladatokból szerezte milliárdjait. 

Orbánnak a család az első

 • Tiborcz István tavaly a legfiatalabb volt a maga 34 évével a listán. Orbán veje idén is a 32. helyet szerezte meg a listán. Így már értjük mitől családbarát ez a kormány.
 • Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás sem panaszkodhat 11,4 milliárdja van. Bár pár éve még 47 milliárdra becsülték a vagyonát. 
A 100 leggazdagabb magyar listáján egyetlen nő szerepel csupán, Schmidt Mária idén a 21. helyet kaparintotta meg, 59 milliárdos vagyonával.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
 • 2020.07.02

MSZP: a cserbenhagyás helyett az újjáépítés költségvetésére van szükség!

Az egészségügyre és a szociális területre fordított források növelését szorgalmazta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a szocialista párt két országgyűlési képviselője.

 • 2020.07.02

Az Orbán-féle illiberalizmus nem jelentheti az utat Európa számára

Ezt Luxemburg külügyminisztere jelentette ki. Sőt, szerinte Magyarország már nem demokrácia. Orbán miatt tehát egyre jobban elszigetelődik Magyarország.

 • 2020.07.02

Igen gyanús, ahogy egymillárdot zsebelt be ugyanaz a cég Hevesben

Borul a bili Szabó Zsolt körzetében, gyanús TOP ügyletek zajlanak Hatvanban. Újabb fideszes lopásról lehet szó?