Fideszcsicskák és NER lovagok a 100 leggazdagabb magyar listáján

Fideszcsicskák és NER lovagok a 100 leggazdagabb magyar listáján

Szegény Mészáros Lőrinc a harmadik helyre csúszott a 100 leggazdagabb magyar listáján. Ha a Parlament eladó lenne, az első 50 ember vagyonából meg lehetne vásárolni.

Szegény gazdagok

A 100 leggazdagabb magyar listáját összeállító Szakonyi Péter, felelős szerkesztő szerint a járvány a leggazdagabbakat is megviselte. No persze ettől még nem állnak sorba munkanélküli segélyért. Vagyonuk így is akkora, hogy ép ésszel fel sem fogható.
  • Csányi Sándor egy év alatt 50 milliárd forintot vesztett el, de vagyona így is 310 milliárd forint. Ezt 22 napig számolná egy pénzszámológép, ha folyamatosan pörögne - derül ki az ATV riportjából. Az RTL Híradó szerint az OTP vezérének vesztesége annyi, amennyit átlagkeresetből 17.300 évig tartana összerakni.
  • Mészáros Lőrinc szállodáit is megviselte a járvány, így lecsúszott a lista harmadik helyére. Orbán Viktor felcsúti jóbarátja 25 milliárdot vesztett, vagyona így már csak 270 milliárd forintocska.

Jól fizető barátságok a NER-ben

  • A Mészáros Lőrinc köreihez köthető, egyebek mellett a Duna Aszfaltról is ismert Szíjj László 120 milliárddal a hetedik helyre került idén.
  • Az Orbán Viktorral, Csányi Sándorral, Hernádi Zsolttal (aki szintén szerepel a listán) is jó viszonyt ápoló Garancsi István 66 milliárdjával a tizenötödik.
  • A Mészáros Lőrinc köréhez sorolt Vida József többek között a pénzintézeti szektorban aratott sikereket, Rencsár Kálmán és a Szeivolt család az építőipari megrendeléseknek köszönhetően került a leggazdagabbak listájára.

Simicska Lajos vállalkozásait sem viselte meg annyira a G-nap, Orbánnal való összetűzésének első fordulója, hogy kicsússzon a leggazdagabbak közül. Bár vagyona a Fidesszel való szakítása óta 83 milliárdról 27 milliárdra csökkent.

Idén először fordult elő, hogy valaki nem engedélyezte, hogy neve megjelenjen a lapban. A "B" fantázianéven szereplő ember, főleg kormányzati kommunikációs feladatokból szerezte milliárdjait. 

Orbánnak a család az első

  • Tiborcz István tavaly a legfiatalabb volt a maga 34 évével a listán. Orbán veje idén is a 32. helyet szerezte meg a listán. Így már értjük mitől családbarát ez a kormány.
  • Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás sem panaszkodhat 11,4 milliárdja van. Bár pár éve még 47 milliárdra becsülték a vagyonát. 
A 100 leggazdagabb magyar listáján egyetlen nő szerepel csupán, Schmidt Mária idén a 21. helyet kaparintotta meg, 59 milliárdos vagyonával.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.