Fizetős lesz a Városliget foicipályáinak egy része

Fizetős lesz a Városliget foicipályáinak egy része

A Városliget megújulása során a focipályákat is felújítják. Lesznek azonban olyanok, amiket csak pénzért lehet használni. 

A Városliget Ötvenhatosok tere felé eső oldalán, a nagyjátszótér mellett focipályák álltak, a Liget projekt részeként ezt is felújítják - írja a Pesti Hírlap.

A Városliget a Facebook oldalán azt írja, a felújítás után ezeknek a sportpályáknak egy része nem lesz ingyenes és szabadon hozzáférhető, azokat pénzért, előre kell majd kibérelni. Az ott található zuhanyzók sem lesznek ingyenesek.

Az alapbűn azzal lett elkövetve, hogy a főváros korábbi vezetése átjátszotta a kormánynak 99 évre a Városliget működtetését." - mondta Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Klubrádió műsorában annak kapcsán, hogy fizetni kell a ligeti focipálya használatáért.
Horváth Csaba nem érti, hogy miért volt szüksége a kormánynak a Városliget szétverésésre, mikor inkább több zöldterületre lenne szüksége. Zuglóban is találhattak volna olyan területeket, ahol építkezhettek volna. 

A Városliget Zrt. a 168 Órának azt a választ küldte, hogy a hivatkozott városligeti műfüves focipályát a Liget Budapest Projektet megelőzően sem lehetett ingyenesen használni, csak bérleti díj ellenében. Új akadálymentes öltözők épülnek a helyszínre, a terület kiegészül egy szintén bérelhető, gumi burkolatú kosárlabdázásra, röplabdázásra és lábteniszre alkalmas pályával, de a mellettük lévő 3 darab gumiburkolatú, multifunkcionális sportpálya is teljesen megújul, melyek továbbra is ingyenes lesznek használhatóak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.

  • 2020.06.05

LMP: Nem igaz, hogy egyre jobb a gyógypedagógusok helyzete!

A gyógypedagógusok és közvetlen segítőik továbbra is nehéz körülmények között dolgoznak - közölte az LMP.