Folytatódik az ellenállás - Ez a NAT se nem nemzeti, se nem tanterv

Folytatódik az ellenállás - Ez a NAT se nem nemzeti, se nem tanterv

Nem szűnik a szakmai ellenállás Orbán elnyomó, középkori Nemzeti alaptantervével szemben. Ezúttal az Oktatási Hálózat szólalt fel annak  bevezetése ellen.

Az Oktatási Hálózat nyílt levélben szólalt fel az új NAT ellen.

Mint írják, ez a dokumentum címével ellentétben egyáltalán nem nemzeti. Elkészítése során ugyanis nem törekedtek együttműködésre. Szinte titokban készültek különböző változatai, amelyeknek még a szerzőit sem ismerhetjük. Az érdekérvényesítő szervezet hangsúlyozta: Már csak azért sem nevezhető nemzetinek, mert nyilvánvaló ideológiai elfogultságok érhetők benne tetten.

Alaptantervnek sem tekinthető ez a szöveg. Ugyanis rácáfol az alaptanterv fogalmára azzal, hogy lényegében semmilyen mozgásteret nem hagy a tanároknak.

A pedagógusok nem tudnak majd élni a választás szabadságával.

Az új NAT, akárcsak a közelmúlt többi oktatáspolitikai intézkedése, a legkevésbé sem segíti elő, hogy a fiatalok elsajátítsák a sikeres életvitelhez és munkavállaláshoz szükséges kompetenciákat az iskolában. A dokumentum számos ponton elavult szemléletű, a nemzet fogalmát eltorzító, a honvédelmi nevelést indokolatlanul előtérbe állító, átideologizált, káros iromány. 

Az Oktatói Hálózat arra kér minden diákot, oktatót, kutatót és szülőt, hogy aláírásukkal támogassák a Magyartanárok Egyesületének petícióját.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.