Gyurcsány: Az idei május 1-et az erőfeszítés vörös betűivel írják

Gyurcsány: Az idei május 1-et az erőfeszítés vörös betűivel írják

Május elseje minden eddiginél nagyobb aktualitására hívta fel a figyelmet a DK elnöke.

Idén otthonról, nagyon szűk körben, távolról ünnepeljük május elsejét. Ettől még van mondanivalónk - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

Magyarország korábbi miniszterelnöke rendhagyó módon idén közösségi oldalán szólalt fel a munka ünnepe alkalmából. Mint mondta, május elseje egy kicsit mindig a történelem, mindig a múlt volt. Idén ez megváltozott, május 1. mondanivalója, igazsága ugyanis aktuálisabb, mint valaha. 

Példákkal is bebizonyította: Most, hogy itt vagyunk a járvány közepén, nem a cégek vezetőit, hanem a melósokat bocsátották el először. Otthonról sem azok az emberek tudnak dolgozni, akik a buszokat vezetik, gép mellett dolgoznak vagy éppen bolti eladók. Azok tudnak otthonról dolgozni, akik valószínűleg jóval nagyobb megtakarítással rendelkeznek. 

Még mindig azok a legkiszolgáltatottabbak, akik a legtöbbet teszik azért, hogy mindennapjaink élhetőek legyenek - tette hozzá a pártelnök. 

Igaz a régi mondás: Melósnak, kétkezi munkásnak sokkal nehezebb lenni továbbra is!

Az idei május elsejét az erőfeszítés vörös betűivel írják. Nem ünnep. Sokkal inkább kijózanító felkiáltójel. Ha ennek az iszonyatnak vége lesz, talán változtathatnánk eddigi közös életünkön.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.