Gyurcsány: mindenkit tesztelni kell, aki kéri

Gyurcsány: mindenkit tesztelni kell, aki kéri

Gyurcsány Ferenc szerint rendes védőfelszerelés kell az egészségügyben dolgozó hősöknek, az embereket pedig folytatólagosan tesztelni kell. Hozzátette: nem baj, ha ez sokba kerül, hiszen az életünkről van szó.

Muszáj az egészségügyi dolgozóknak odaadni mindent, amire szükségük van, hogy "ne fertőződjenek meg, mert ők az igazi hősök" - hívta fel a figyelmet videójában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint Orbán Viktor valójában nem hajlandó az egészségügyről beszélni, miközben sok minden másról igen.

Gyurcsány szerint azok az országok, amelyek sok tesztet végeztek el - Belgiumtól Dél-Koreáig - hatékonyabbak a járvány kezelésében. Az emberek ugyanis biztonságban akarnak élni, és az emberek biztonságérzetének része az, hogy tesztelik őket. A DK-elnök azt gondolja, ha ez sokba is kerül, aminek egy része elpazarolt pénz, nem számít: a magyarok életéről van szó.

Lesznek problémák a munkavállalókkal, munkaadókkal és a kisvállalkozásokkal is - mindez azonban csak holnap lehet téma. Ennél azonban elsőként sokkal sürgősebb, hogy felszerelést kapjanak mindazok, akik az egészségügyben dolgoznak. Másodikként pedig mindenkit tesztelni kell, aki ezt kéri. "Az összes többit beszéljük meg holnap, de ezt a kettőt csináljuk meg most - most!" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.