Gyurcsány: mindenkit tesztelni kell, aki kéri

Gyurcsány: mindenkit tesztelni kell, aki kéri

Gyurcsány Ferenc szerint rendes védőfelszerelés kell az egészségügyben dolgozó hősöknek, az embereket pedig folytatólagosan tesztelni kell. Hozzátette: nem baj, ha ez sokba kerül, hiszen az életünkről van szó.

Muszáj az egészségügyi dolgozóknak odaadni mindent, amire szükségük van, hogy "ne fertőződjenek meg, mert ők az igazi hősök" - hívta fel a figyelmet videójában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint Orbán Viktor valójában nem hajlandó az egészségügyről beszélni, miközben sok minden másról igen.

Gyurcsány szerint azok az országok, amelyek sok tesztet végeztek el - Belgiumtól Dél-Koreáig - hatékonyabbak a járvány kezelésében. Az emberek ugyanis biztonságban akarnak élni, és az emberek biztonságérzetének része az, hogy tesztelik őket. A DK-elnök azt gondolja, ha ez sokba is kerül, aminek egy része elpazarolt pénz, nem számít: a magyarok életéről van szó.

Lesznek problémák a munkavállalókkal, munkaadókkal és a kisvállalkozásokkal is - mindez azonban csak holnap lehet téma. Ennél azonban elsőként sokkal sürgősebb, hogy felszerelést kapjanak mindazok, akik az egészségügyben dolgoznak. Másodikként pedig mindenkit tesztelni kell, aki ezt kéri. "Az összes többit beszéljük meg holnap, de ezt a kettőt csináljuk meg most - most!" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.14

Karácsony: a lengyel választás számunkra is reményt adott

Nehezített pályán, államilag finanszírozott lejáratókampány és irtózatos ellenszél dacára elvszerű és dinamikus kampánnyal a demokrácia, a tolerancia és a jogállam hívei közös táborba szervezhetők - vonta le a tanulságot Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.14

2830 milliárdot költenek az egészségügyi dolgozók béremelésére – nem Magyarországon

A francia kormány a valaha volt legnagyobb béremelésére készül, miközben itthon Orbán tönkrevágta az ellátást.

  • 2020.07.14

Az NKA szerint a kormánypropaganda = kultúra

40 milliót kapott a fideszcsicska Pesti Srácok kiadója, 50 milliót a kultúrharcos Szakács Árpád cége a Nemzeti Kulturális Alaptól.