Hadházy: Egy nálunk boldogabb országban Orbánnak azonnal le kellene mondania

Hadházy: Egy nálunk boldogabb országban Orbánnak azonnal le kellene mondania

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felháborítónak tartja, hogy Orbán a legalapvetőbb összefüggésekkel nincs tisztában a koronavírus-tesztek kapcsán. Hadházy szakmailag cáfolta a miniszterelnök megszólalását. 

Facebook-oldalán reagált Hadházy Ákos Orbán Viktor miniszterelnök hétfői napirend előtti parlamenti felszólalására. A képviselő szerint egy ország miniszterelnökétől elvárható lenne, hogy legalább a legalapvetőbb összefüggésekkel tisztában legyen azon a területen, amiről meg mer szólalni. Amit Orbán a koronavírus-tesztek alacsony számának „szakmai indoklása" címén mondott, az mélyen felháborító és egyben elkeserítő.

Egy nálunk boldogabb országban ennek az embernek azonnal le kellene mondania.

Hadházy szerint Orbán most sem magyarázta meg semmivel, miért végzünk olyan elkeserítően kevés tesztet. Elképesztő ismerethiányra utaló blablával, elképesztő tárgyi tévedésekkel etette híveit. 

Az egyik ilyen például, amikor Orbán antitestek kimutatásáról beszélt. A koronavírus esetében ilyen tesztet valójában senki nem végez. Mivel csak mostanában készültek el a gyorstesztek. Most valójában koronavírus tesztelésekor a vírus örökítőanyagát mutatják ki.

Azt is mondta, hogy azért nem tesztelünk, mert lehetnek fals negatív eredmények. Ez igaz, de:

  • A tesztek érzékenysége nagyon magas. 
  • A fals negatív tesztektől nem kell félni, hanem a helyén kell őket kezelni. Ha pedig valaki pozitív eredményt ad, ő mindenképp hordozó. Az esetleges negatív eseteknél pedig tovább kell figyelni – és újabb tesztet elvégezni, ha a gyanú erős.

Hadházy: El vagyok keseredve, hogy ilyen ember kezében vagyunk, különösen, ha tudom: ez az ember szeret mindent maga eldönteni.

A képviselő hangsúlyozta: Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk idős embertársainkra, legyünk nagyon higgadtak, de határozottak. Ha ilyen vezetőnk van, ilyen van, mi legyünk nagyon felelősek, sokat javíthatunk a helyzeten!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.