Hadházy: Egy nálunk boldogabb országban Orbánnak azonnal le kellene mondania

Hadházy: Egy nálunk boldogabb országban Orbánnak azonnal le kellene mondania

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felháborítónak tartja, hogy Orbán a legalapvetőbb összefüggésekkel nincs tisztában a koronavírus-tesztek kapcsán. Hadházy szakmailag cáfolta a miniszterelnök megszólalását. 

Facebook-oldalán reagált Hadházy Ákos Orbán Viktor miniszterelnök hétfői napirend előtti parlamenti felszólalására. A képviselő szerint egy ország miniszterelnökétől elvárható lenne, hogy legalább a legalapvetőbb összefüggésekkel tisztában legyen azon a területen, amiről meg mer szólalni. Amit Orbán a koronavírus-tesztek alacsony számának „szakmai indoklása" címén mondott, az mélyen felháborító és egyben elkeserítő.

Egy nálunk boldogabb országban ennek az embernek azonnal le kellene mondania.

Hadházy szerint Orbán most sem magyarázta meg semmivel, miért végzünk olyan elkeserítően kevés tesztet. Elképesztő ismerethiányra utaló blablával, elképesztő tárgyi tévedésekkel etette híveit. 

Az egyik ilyen például, amikor Orbán antitestek kimutatásáról beszélt. A koronavírus esetében ilyen tesztet valójában senki nem végez. Mivel csak mostanában készültek el a gyorstesztek. Most valójában koronavírus tesztelésekor a vírus örökítőanyagát mutatják ki.

Azt is mondta, hogy azért nem tesztelünk, mert lehetnek fals negatív eredmények. Ez igaz, de:

  • A tesztek érzékenysége nagyon magas. 
  • A fals negatív tesztektől nem kell félni, hanem a helyén kell őket kezelni. Ha pedig valaki pozitív eredményt ad, ő mindenképp hordozó. Az esetleges negatív eseteknél pedig tovább kell figyelni – és újabb tesztet elvégezni, ha a gyanú erős.

Hadházy: El vagyok keseredve, hogy ilyen ember kezében vagyunk, különösen, ha tudom: ez az ember szeret mindent maga eldönteni.

A képviselő hangsúlyozta: Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk idős embertársainkra, legyünk nagyon higgadtak, de határozottak. Ha ilyen vezetőnk van, ilyen van, mi legyünk nagyon felelősek, sokat javíthatunk a helyzeten!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Költségvetési csalás miatt börtönre ítéltek két fideszes agrárvezetőt

118 ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség annak idején a Gőgös Zoltán (MSZP) által kirobbantott földalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások és visszaélések miatt, most többeket el is ítélt a bíróság.

  • 2020.09.22

ATV: szegény Orbán Viktor nem tud ott lenni a Szuperkupa-döntőn

A miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt - közölte a televízióval a miniszterelnök táskahordója, a mindig tettrekész Havasi Bertalan.

  • 2020.09.22

Gábor György az Egyenes beszédben: Gyurcsány Ferenc felkért egy munkára

Korábban a csicskasajtó azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal találkozott egy étteremben. A volt miniszterelnök Gábor György filozófussal beszélgetett, természetesen nem a volt fideszes oligarchával. Az is kiderült, hogy miért.