Hajdú Péter ezentúl Mészáros Lőrincéknek dolgozik

Hajdú Péter ezentúl Mészáros Lőrincéknek dolgozik

Úgy látszik Hajdú Péternél is van az a pénz, amiért fideszcsicskává válik, és beáll a lakájmédiához. Ő lett ugyanis a Mészáros Lőrinc feleségének tulajdonában lévő két TV csatorna vezérigazgatója. 

Hajdú Péter nagyjából minden (is) volt már az elmúlt években a hazai médiában

Pályája jó ideje lefelé ívelőben van, hiszen már elküldték minden jelentősebb kereskedelmi csatornától. Évek óta nincsesenek önálló műsorai sem. Mégsem értjük, hogy aki valaha elvégzett egy újságírói képzést, hogyan válhat a lakájmédia kiszolgálójává. Vagyis sejtjük. Mindenkinek megvan az ára.

Május 11-től Hajdú lesz a Life és Ozone televíziót működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója - derül ki a cég közleményéből. Azt írják "a tapasztalt televíziós szakember új lendületet adhat a két közkedvelt csatornának". A cég megköszönte a Life és Ozone televíziót eddig irányító Ruff Zoltán munkáját, és sok sikert kívánt neki a jövőben.

A Media Vivantis Zrt. tulajdonosa Mészáros Lőrinc felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix. Pénztáros Lőrinc felesége korábban az Echo TV-t vezette, majd a HírTv és az EchoTV összeolvadásakor jelentették be, hogy a Life TV és Ozone TV elnöke lesz.

Botrányhősből fideszcsicska

Hajdú Péter neve régóta összefügg a botránnyal, sokak szerint máshogy már nem tud címlapra kerülni. Évekig arról cikkeztek, hogy most éppen kivel jár, majd Sarka Katával való házasságát, és sárdobálós válásától zengett a sajtó. 

Karrierjének kezdetén közös céget vezetett az egykori miniszterelnök, Medgyessy Péter nevelt lányával, Tornóczky Anitával, akivel a MÚOSZ képzésén ismerkedtek meg. Évekig dolgoztak együtt, egy darabig egy párt is alkottak. Ennek okán számos politikussal is jó kapcsolatot ápol Hajdú Péter. A napokban a kommentelők azzal kezdték támadni, hogy "napraforgó", hogy "pénzért eladta magát", "lejáratja a szakmát". 
Korábban volt olyan barátnője a producernek, akivel azért szakított, mert a hölgy megjelent a Fidesz egyik rendezvényén, és Orbán Viktor mögött ülve tapsolt. 

2017 nyarán már azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktornál nem lát alkalmasabb személyt, az akkori politikai palettán miniszterelnöknek. Amikor Orbán már nem adott semmilyen csatornának interjút, ahol nem tudták megmondani előre, hogy mik legyenek a kérdések, Hajdúnak akkor is adott. Ennek érdekessége az volt, hogy maga a műsorvezető durvább dolgokat mondott, mint Orbán. 

Arra, hogy Orbánék mindent felvásárolnak és folyamatosan a javukra változtatják a játékszabályokat, Hajdú így reagál: „Volt a baloldalnak is kétharmada. Miért nem voltak ilyen hatékonyak? Miért egymással voltak elfoglalva?” - idézi cikkében a 444.
Arra, hogy amikor kétharmados baloldali kormány volt, 4 évig egyezkedtek az ellenzékkel egy új alkotmányról, aztán nem is csinálták meg, ez a válasza: „Ha valakinek kétharmada van, minek egyeztetget?”

2017-ben a NAV-val is megyűlt a baja, akkor éppen a TV2-nél dolgozott, az adóellenőrök a Frizbi Entertainment Kft.-nek a TV2-vel a 2014-2015-ös adóévben kötött szerződéseire voltak kíváncsiak. 2014-ben 1 milliárd körül, 2015-ben pedig 1,8 milliárdos árbevételt termelt a cég, 2017-ben már végrehajtás folyt a vállalkozás ellen, majd Hajdú Péter eladta azt egy külföldi befektetőnek. 

2018-ban távoznia kellett az ATV-től, a távozás azzal a választásokat megelőző esettel függhet össze, hogy Hajdú az ATV vezetőségének vétójogát figyelmen kívül hagyva interjúalanynak hívta be a Frizbibe Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőt, pedig a műsorba addig nem hívtak politikusokat. A lap szerint Hajdú a tiltás ellenére is felvette az alákérdezősre sikerült interjút, ami végül nem is került adásba, mivel az ATV vezetősége szerint az egyoldalúság a választások előtt különösen problémás lehet - írta a 24.hu.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.