Hiánycikk az arcmaszk Magyarországon! Miért tétlen a kormány?

Hiánycikk az arcmaszk Magyarországon! Miért tétlen a kormány?

Megkíséreltünk arcmaszkot vásárolni, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy valóban hiánycikk lett-e nálunk is. Egyik patikában sem kaptunk. A felkészülés teljes hiánya jellemzi a kormányt, közben a vírus már a határainknál tart.

Utánanéztünk, hogy valóban elfogytak-e az egészségügyi arcmaszkok a magyar patikákból is, és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy

sem Budapesten, sem vidéken nem sikerült beszereznünk a védőeszközt. 

Az online webáruházakon is ugyanez a helyzet. A Benu gyógyszertár teljesen kifogyott:

 

A koronavírus már rég nem egy kínai fertőzés, amit kordában tartanak a Távol-Keleten. Európában rohamosan terjed, és nem csak Olaszország érintett.

Friss hír, hogy a közvetlen szomszédunkban, Ausztriában és Horvátországban is felütötte fejét a kór.

Az elmúlt néhány napban magyar beteget is regisztráltak. A határainkat megvédheti a kerítés a menekültektől és az állítólagos "árokásó" migránsoktól, de a koronavírus ellen nem fog védelmet nyújtani.

Az arcmaszkok hiánya tökéletesen jelzi, hogy a magyarok elvárják a kormánytól, hogy hatékony, szakmai védelmet szervezzenek meg. A Fidesz ezzel szemben két dolgot tesz:

  1. Tehetetlenségét bizonyítja, néha bemondatva a köztévén, hogy Magyarországon (még) nem jelent meg a vírus, közben ölbe tett kézzel várja a vuhani sültgalambot.
  2. Totális pánikban van, és talán a politikusai maguknak és a hozzátartozóiknak vásárolták fel az arcmaszkokat, mert fogalmuk nincs, mit tegyenek. 

Orbán pontosan úgy viselkedik, mint bármelyik diktátor egy válsághelyzetben:

úgy tesz, mintha minden rendben lenne, és inkább fordít energiát a hamis látszat fenntartására, mint a valódi cselekvésre.

Az ellenzéki vezetésű önkormányzatok megkezdték helyben a védekezést, mert nyilvánvalóvá vált, hogy a Vámpírkormányra nem számíthatnak, ha meg akarják óvni a magyarokat, akik védelmére felesküdtek.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.