Ismét hazugságon kapták Orbánt

Ismét hazugságon kapták Orbánt

Tölcsér Borbála, a Momentum Mozgalom krisztinavárosi önkormányzati képviselője velősen világított rá, mekkora EU-ellenes hülyeségeket beszélt már megint Orbán Viktor. 

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádió reggeli műsorában arról beszélt, az EU nem segít hazánknak. Mint fogalmazott:

ha már segíteni nem tudnak, mert azt nem tudnak, akkor legalább ne akadályozzák a magyarokat a védekezésben

Beszélt még európai kekeckedőkről, meg olyanokat is mondott, hogy “látni kell, innen segítség nem nagyon jön”, segítséget a kínaiaktól és a Türk Tanács tagjaitól kaptunk.

Tölcsér Borbála Facebook-oldalán Orbán kijelentései mellé egyszerűen csak beillesztette a valóságot.

Az igazság az, hogy az Európai Parlament ülésén jóváhagyták a járvány elleni fellépéshez szükséges sürgős uniós intézkedéseket. Például azt, hogy a járvánnyal küzdő országokat 37 milliárd eurós (13 ezer milliárd forint) uniós támogatással segítsék meg. 

Hazánk számára ez 5,6 milliárd eurós (2 ezer milliárd forint) segítséget jelent az EU-tól. 

Akkor most miről is beszél a felcsúti miniszterelnök? Ezt miért is felejtette el megemlíteni a propagandainterjújában?

Tölcsér Borbála még egy Orbán Viktor idézetet hozzátett: "A politikai viták, széthúzás helyett elérkezett az összefogás ideje." 

Sajnos úgy tűnik, Orbán ezt magára nézve nem tartja kötelező érvényűnek. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.06

Javaslatot dolgozott ki az MSZP az EU-források felhasználására

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szombati videóüzenetében.

  • 2020.06.06

DK: Szabadstrandot minden balatoni településre!

Törvénymódosítást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) azért, hogy minden balatoni településnek ki kelljen jelölnie a területén ingyenesen használható szabadstrandot - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.