Csapás a munkavállalókra: bezárnak az autógyárak

Csapás a munkavállalókra: bezárnak az autógyárak

Óriási csapás érte a teljes autóipart. Nemzetközi szinten és Magyarországon egyaránt elkezdték leállítani a termelést a gyárakban. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a győri Audi üzem két hétre leállt.

Újabb üzemek jelentették a leállást

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár legkésőbb hétfőtől, előre láthatólag két hétre felfüggeszti a munkát a koronavírus-járvány miatt - közölte a cég az MTI-vel.

Emlékeztetnek, a Mercedes-Benz márka tulajdonosa, a Daimler kedden azt a döntést hozta, hogy egyelőre két hétre felfüggeszti a gyártást európai telephelyeinek nagy részén, illetve a munkát egyes adminisztratív területeken.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tájékoztatásában kitér arra is, hogy azon munkavállalóik, akiknek munkaköre ezt lehetővé teszi, hétfő óta már "home office"-ban dolgoznak.

Az Opel szentgotthárdi üzeme is csatlakozik

A Totalcar írta meg, hogy március végéig nem termel a magyar gyár, ezt Kaszás Zoltán, a cég kommunikációs vezetője közölte az autós portállal. Szentgotthárdon a PSA-csoport 850 dolgozóval gyártat motorokat. Nemrég 12 és fél milliárd forintból fejlesztettek annak érdekében, hogy piacképes erőforrásokat állítsanak elő.

A Suzuki is hasonló cipőben jár

A Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig  leállítja az esztergomi gyártást - közölte a cég szerdán az MTI-vel. A tervezett leállás 3200 dolgozót érint.

A munkatársak a leállás alatt is kapnak fizetést, zajlik az intézkedés részleteinek kidolgozása - mondta el az MTI érdeklődésére Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a vállalat kommunikációs vezetője.

A társaság a döntést a koronavírus-járvány terjedésének növekvő kockázatával indokolta. Az autógyár kedden  még azt jelentette be, hogy a termelésben a délelőttös műszakot megtartják, a délutános műszakot törölték, a 60 év felettiek nem állhatnak munkába.

Egyelőre nem tudjuk, hogy a kormány milyen kompenzációval áll elő, ha egyáltalán megszólal az ügyben. Annyi biztos: egy egészen új világra ébredünk minden egyes nap...

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020. augusztus 10.

Karácsony: a második hullám elleni felkészülésben a kormánynak kötelessége együttműködni

A főpolgármester levelet küld Káslernek és Müller Cecíliának, melyben együttműködésre szólítja fel őket.

  • 2020. augusztus 10.

Példakép: Orbán diktátor haverja épp brutális választási csalást követ el

Eddig is "Európa utolsó diktátoraként" emlegették Orbán haverját, de Lukasenka most szintet lépett a fehérorosz választásokon. 

  • 2020. augusztus 10.

Jót tett Ráhelékkel Szíjj, a királylány most közpénzből hálálhatja meg

Az Orbán Ráhel befolyása alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökségtől igényelt támogatást az a Szíjj László, aki kisegítette Tiborcz Istvánt. Izgulunk, hogy vajon megkapja-e.