Jobbik: adóztassa meg a kormány a nerlovagokat!

Jobbik: adóztassa meg a kormány a nerlovagokat!

Támogatás helyett adóztassa meg a kormány az elmúlt tíz évben meggazdagodott nerlovagokat - szorgalmazta csütörtöki online sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik alelnöke.

A NER-hez tartozó barátok, rokonok mérhetetlen vagyonokra tettek szerint az elmúlt tíz évben - jelentette ki, példaként hozva fel, hogy míg az Országos Mentőszolgálat büdzséje 2014 és 2018 között ötödével bővült, Mészáros Lőrinc vagyona ez idő alatt az 53-szorosára nőtt.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: az Orbán-kormány magukra hagyta az embereket, miközben az országnak egyszerre kell megküzdenie a koronavírus-járvány egészségügyi és gazdasági következményeivel és "a válságot kihasználó, gátlástalanul harácsoló NER-lovagokkal".

Szerinte ugyanis nem nevezhető gondoskodásnak, ha krónikus betegeket raknak ki a kórházból és "hazaküldik őket meghalni", a kormány nem nyújt anyagi segítséget az állásukat vesztett tízezreknek, ha a nyugdíjasok csak fél év múlva kapnak kompenzációt az inflációra, a raktárakban pedig milliószámra állnak a kiosztatlan védőmaszkok.

Olaszországgal vont párhuzamot, ahol a maffia próbálja kihasználni a helyzetet saját gyarapodására, mondván, "Magyarországon a miniszterelnök által irányított NER-lovagok teszik ugyanezt", a járványhelyzetet kihasználva rátelepszenek magáncégekre, birtokba veszik azokat, és "továbbra is közpénzzel bizniszelnek".

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.