Jobbik: harapófogóban van a magyar vidék

Jobbik: harapófogóban van a magyar vidék

A kormány okozta, hogy harapófogóban van a magyar agrárium és a vidék - hangoztatta online sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Arról beszélt: sem a piacok kiesését okozó koronavírus-járvány, sem a történelmi mértékű aszály nem a kormány felelőssége, a helyzet kezelése viszont igen.

Vádolom a kormányt azzal, hogy rengeteg magyar gazdálkodó életét nehezítette meg - fogalmazott Magyar Zoltán, szintén hiányolva a fagyvédő öntözési rendszerek kialakítását.

Elhibázottnak nevezte a kormányzat lépéseit azon termékekkel kapcsolatban, amelyeknek jellemzően egy-egy ország a felvevőpiaca, a németországi meggy- vagy az olaszországi juhexportot említve.

Az ellenzéki politikus bírálta, hogy az elmúlt tíz évben nem fejlesztették a hazai öntözési rendszereket, így a Kárpát-medencébe érkező víz és a csapadék nagy részét nem hasznosítják.

Követeli a Jobbik, hogy a magyar kormány azonnali lépéseket tegyen, a bajba került magyar családokat segítse ki. Ne a főhercegi birtokméreteket támogassuk közpénzből, hanem valóban a helyben élő magyar családi gazdálkodókat - szólított fel a jobbikos politikus.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.