Jobbik: megajánlott jegyet az érettségizőknek!

Jobbik: megajánlott jegyet az érettségizőknek!

Országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezte a Jobbik több politikusa, hogy az idén írásbeli érettségik és egyetemi záróvizsgák helyett megajánlott jegyet szerezhessenek a diákok.

Brenner Koloman, a párt frakcióvezető-helyettese közölte: az érettségizők esetében az adott tantárgy osztályzatainak átlagából számítanák ki ezt a jegyet, a záróvizsgázóknál a tárgyak jegyeit súlyoznák azok kreditértékével és a szakdolgozat eredményével.

A politikus azt hangsúlyozta: ez egy választható megoldás volna, aki mégis szeretne vizsgázni, az futhasson neki a megmérettetésnek a kormányzat által javasolt módon, megjegyezve, hogy szerinte az számos bizonytalanságot rejt.

Brenner Koloman jelezte: a Jobbik erősen támogatja a nyelvvizsgázás online lehetőségét, mondván, ezekre a pluszpontokra nagy szükségük van azoknak, akik egyetemen kívánnak továbbtanulni.

Egyben sajnálatát fejezte ki, hogy soha nem látott mélységbe esett a felsőoktatásba jelentkezők száma, amit úgy értékelt, "beérett a Fidesz tudás- és értelmiségellenes politikája".

Ennek egyik okát abban látta, hogy a szerényebb anyagi helyzetből érkezők számára nehezen teljesíthető vagy leküzdhetetlen akadály a közoktatásban szerzett tudással nem megszerezhető nyelvvizsga letétele, amihez magántanárra van szükség.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.