Jobbik: mindenkinek otthon kell maradnia!

Jobbik: mindenkinek otthon kell maradnia!

A járvány terjedését lassítani, minden egészségügyi és gazdasági kockázatot mérsékelni akkor lehet, ha azért nemcsak a magyar kormány, hanem minden felelősen gondolkodó magyar állampolgár tesz - Stummer János szerint.

Mindenkinek otthon kell maradnia - szólított fel az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos alelnöke keddi online sajtótájékoztatóján. Stummer János hozzátette: a járvány terjedését lassítani, minden egészségügyi és gazdasági kockázatot mérsékelni akkor lehet, ha azért nemcsak a magyar kormány, hanem minden felelősen gondolkodó magyar állampolgár tesz.

Azt kérte, csak akkor hagyják el az emberek otthonukat, ha egy rászoruló hozzátartozón kell segíteni, ha halaszthatatlan dolguk van, vagy ha olyan alapvető élelmiszerre, gyógyszerre van szükség, ami az életben maradáshoz szükséges.

A képviselő a bizottság keddi, részben zárt ülése után elmondta: az elhangzottak megerősítették abban, hogy "Magyarország ajtaján két katasztrófahelyzet kopogtat". Egy természeti és egy gazdasági. Kiemelte: Magyarország kormányának dolga és felelőssége, hogy ettől a két katasztrófától megvédje Magyarországot, a magyar embereket.

A jobbikos politikus szerint a természeti katasztrófától, az egészségügyi veszélyhelyzettől akkor lehet megvédeni az embereket, ha minél többet tesztelnek. Ezen túlmenően arra kérik a kormányt, hogy tegyen meg mindent, hogy az egészségügyi, szociális, és rendvédelmi dolgozók minél hamarabb minél teljesebb védőfelszerelésben részesüljenek.

Stummer János hozzátette: a magyar kormánynak ezzel párhuzamosan mindent meg kell tennie, hogy a gazdasági kockázatokat csökkentse. Erre ajánlotta a Jobbik által korábban meghirdetett 5 pontos akciótervét is.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.