Jobbik: vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány

Jobbik: vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor és a Fidesz egész héten hazudott és becsapta a magyar embereket.  

Azt állították, hogy korlátlan ideig tartó teljhatalom kell Orbán Viktornak, különben nem tudják meghosszabbítani a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges rendeleteket - fogalmazott. Hozzátette: csütörtökön a kormány és az országos tisztifőorvos már a koronavírus-törvény parlamenti elfogadása előtt meg tudott hozni minden szükséges intézkedést, ami azt mutatja, hogy ezek a lépések megtehetőek a "teljhatalomtörvény" nélkül is.

Szilágyi György szerint csütörtökön az is bebizonyosodott, hogy ebben a válságos helyzetben, amikor életek múlnak a kormány intézkedésein, "nem az emberek védelme, nem Magyarország védelme, hanem a politikai haszonszerzés, csak a hatalom érdekli" a kabinetet.

Az az ember, aki politikai haszonszerzésre használ ki egy ilyen súlyos állapotot, nem méltó arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen - jelentette ki Orbán Viktorról, hozzátéve, mindeközben a kormány két alatt végigvitt egy "piszkos üzletet", a Mátrai Erőmű megvásárlását.

Szilágyi György hangsúlyozta: minden védelmi intézkedést pártolnak, de nem támogatják, hogy "Orbán Viktor királyi magasságokba emelkedve teljhatalmat kapjon az ország felett".

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.06

Javaslatot dolgozott ki az MSZP az EU-források felhasználására

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szombati videóüzenetében.

  • 2020.06.06

DK: Szabadstrandot minden balatoni településre!

Törvénymódosítást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) azért, hogy minden balatoni településnek ki kelljen jelölnie a területén ingyenesen használható szabadstrandot - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.