Jobbik: zárják be a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, egyetemeket!

Jobbik: zárják be a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, egyetemeket!

A bölcsődék, óvodák, a köz- és felsőoktatási intézmények azonnali bezárását követelte egy komoly koronavírus-járvány kialakulásának megakadályozása érdekében keddi budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik alelnöke.

Kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: az ügyben felállított operatív törzsnek kellene döntenie arról, mikor nyithatnak ki ismét ezek az intézmények, hangsúlyozva, "minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy nagyobb járvány ne alakulhasson ki Magyarországon".

Arra a kérdésre, mit tegyenek azok a szülők, akik nem tudják elhelyezni napközben gyerekeiket, a jobbikos politikus azt mondta, "a kormánynak helyt kell állnia egy ilyen helyzetben, segítenie kell az állampolgárokat", ami ebben az esetben azt jelenti, hogy fizetett távollétet adnak ilyen esetekre.

A Jobbik azt követeli, hogy - más országok gyakorlatához hasonlóan - legyenek kötelesek kéthetes otthoni karanténba vonulni az Olaszországból érkezők, a kormányzat fokozza a közúti fuvarozók ellenőrzését, valamint állítsák le a Kínába induló és onnan érkező repülőjáratokat.

Szilágyi György felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a lakosság megnyugtatása és a magyar emberek biztonságának érdekében mentse fel tisztségéből a járvány elleni védekezés irányítására alkalmatlan Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét.

MTI

Orbánék hazugságai hiteltelenné tették a kormányt a koronavírus ügyében is

Orbánnak és bandájának van bőr a képén arra szólítani a sajtó munkatársait, a nyilvánosságot, hogy gyakoroljanak önmérsékletet az új koronavírussal kapcsolatban. Legutóbb például a Belügyminisztérium szólított erre az operatív törzs nevében, amiért egy képviselő nagyobb nyilvánosságot kért a Fidesz-kormánytól a vírus ügyében.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.