Jófogáson árulják a választási rezsiutalványokat

Jófogáson árulják a választási rezsiutalványokat

Utalvány Eladó felirat alatt lehet megvásárolni az apróhirdetési oldalon felkínált rezsiutalványokat. Orbán szavazatvásárló akciója bedőlni látszik, sokan szabadulnának a kilencezres ajándéktól.

Orbán annak reményében osztogatta szét a nyugdíjasok körében a kilencezer forintos utalványokat, hogy azok tudni fogják, mégis hova kell azt az X-et behúzni. Ehhez a remek reklámhadjárathoz csatlakozott a szintén éleseszű ferencvárosi fideszes polgármester, Bácskai János is: ő hatezerért akarja megvenni az 65 pluszosok szavazatát. 

Az önkormányzati választások végkimenetelét befolyásoló jócselekedet, azonban nem éppen úgy alakult, ahogy azt Orbán gondolta.

A három részletben és háromezer forintos címletekben postai úton kiutalt utalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatások kifizetéséhez használhatják fel, de készpénzre nem tudják beváltani. Azok tudják ezt gyorsan és egyszerűen kivitelezni, akik alapvetően postai úton szokták a számlájukat rendezni, így a csekkeket csak magukkal kell vinniük.

Azoknak, akik más módon szokták rendezni a számlájukat, már nem ilyen egyszerű a dolguk, hiszen az adott szolgáltató ügyfélszolgálatán kell leadni a rezsiutalványokat, mind a hármat egyesével, amiknek az értékét rögvest jóváírják.

Ez utóbbi lehet az oka annak, hogy ennyien szeretnének megszabadulni az utalványoktól. Vagy az is lehet, hogy egyszerűen csak be akarják bizonyítani: szavazatuk és ők maguk sem befolyásolhatóak. 

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.