Karácsony Gergely a tömeges tesztelés megkezdését követeli Orbántól

Karácsony Gergely a tömeges tesztelés megkezdését követeli Orbántól

Budapest után az egész országban tömeges tesztelések megkezdését követeli a főpolgármester Orbán Viktornak írt levelében. 

A főváros után egyre több kormányzati szakértő is a tesztelést és a maszkviselést tartja hatékony eszköznek a járvánnyal szembeni védekezésben. Erről Karácsony Gergely főpolgármester írt levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Éppen ezért országosan is a tömeges tesztelés megkezdését szorgalmazza Karácsony Gergely. Mindemellett a maszkviselés megalkotásának szabályait is -Budapesti mintára- a települési polgármesterek hatáskörébe adná.

Karácsony levelében azt is leírta, a tömeges tesztelés megkezdésének jegyében szerzett be a főváros saját forrásból 20 ezer tesztet. Ezért tárgyal további tesztek beszerzéséről is. Valamint ezért rendelt el átfogó szűréseket az idősotthonokban és hajléktalanszállókon is. 

A főpolgármester azt is kezdeményezi, a kormány európai mintára tegye kötelezővé zárt térben a maszk viselését. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.