Karácsony Gergely a tömeges tesztelés megkezdését követeli Orbántól

Karácsony Gergely a tömeges tesztelés megkezdését követeli Orbántól

Budapest után az egész országban tömeges tesztelések megkezdését követeli a főpolgármester Orbán Viktornak írt levelében. 

A főváros után egyre több kormányzati szakértő is a tesztelést és a maszkviselést tartja hatékony eszköznek a járvánnyal szembeni védekezésben. Erről Karácsony Gergely főpolgármester írt levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Éppen ezért országosan is a tömeges tesztelés megkezdését szorgalmazza Karácsony Gergely. Mindemellett a maszkviselés megalkotásának szabályait is -Budapesti mintára- a települési polgármesterek hatáskörébe adná.

Karácsony levelében azt is leírta, a tömeges tesztelés megkezdésének jegyében szerzett be a főváros saját forrásból 20 ezer tesztet. Ezért tárgyal további tesztek beszerzéséről is. Valamint ezért rendelt el átfogó szűréseket az idősotthonokban és hajléktalanszállókon is. 

A főpolgármester azt is kezdeményezi, a kormány európai mintára tegye kötelezővé zárt térben a maszk viselését. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.30

Koronavírus: veszélyben a tanárok, a kormány nem segít

A tanév járványügyi szabályozás nélkül kezdődött, és úgy látszik, anélkül folytatódik. A tanárok szeretnének dolgozni, de féltik az egészségüket.

  • 2020.09.30

Nincs téliesítve a kiskunhalasi járványkórház, mert Orbánék ezt is elbénázták

A fideszes lángelmék megfeledkeztek róla, hogy az ősz után tél jön, így az épületet sem készítették fel idejében.

  • 2020.09.30

Százmilliókat fizetett a Szijjártó-minisztérium. A semmiért! De miért?

Koronavírusteszteket akartak venni, de végül nem vették meg őket a szóban forgó cégtől. Fizetni azért fizettek, mint a katonatiszt.