Kásler Mikor távozik végre? Lemondott az Európai Kutatási Tanács elnöke

Kásler Mikor távozik végre? Lemondott az Európai Kutatási Tanács elnöke

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke. Kásler Miklós sajnos még mindig miniszter, pedig totális alkalmatlansága késleltethette a korai védekezést hazánkban.

Orbán Viktor korábban azt hazudta, hogy Magyarországon véget ért az az időszak, amikor következmények nélkül követhettek el az állami vezetők hibákat és bűnöket. Ehhez képest még mindig nem rúgta ki miniszteri pozíciójából Kásler Miklóst, akinek totális alkalmatlansága késleltethette a járvány elleni korai védekezést hazánkban.

Ehhez képest Brüsszelben vannak következményei, ha valaki hibázik. Mai hír, hogy a koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke. Pedig lapértesülések szerint nem is arról volt szó, hogy ő valamit különösen rosszul csinált volna, csupán annyi történt, hogy nem tudta keresztülvinni a gyors válaszokkal kapcsolatos elképzeléseit.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.06

Javaslatot dolgozott ki az MSZP az EU-források felhasználására

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szombati videóüzenetében.

  • 2020.06.06

DK: Szabadstrandot minden balatoni településre!

Törvénymódosítást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) azért, hogy minden balatoni településnek ki kelljen jelölnie a területén ingyenesen használható szabadstrandot - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.