Komolyan? A fogorvos majd telefonon állapítja meg, potenciálisan fertőzött-e a páciense?

Komolyan? A fogorvos majd telefonon állapítja meg, potenciálisan fertőzött-e a páciense?

Az Operatív Törzs egy kisebb negyven perces késéssel kezdte meg sajtótájékoztatóját, melyen Müller Cecília igyekezett válaszolni a szakrendelések elindításával kapcsolatban felmerülő kérdésekre. 

Középpontba a fogorvosi ellátás került.

Müller azt mondta, telefonon és kérdőív segítségével kell megállapítani, hogy a kezelésre jelentkező beteg potenciális fertőzött-e vagy sem - írta meg a 444.hu

Az országos tisztfőorvos szerint nem megengedett, hogy tömegek jelentek meg a szakrendeléseken, ugyanis telefonon kell előre bejelentkezni. Tehát, hiába nyitották meg az egészségügyi ellátás kapuit, csak okosan. 

A magánorvosi ellátás is megengedetté vált az állami alapellátások mellett.

Müller Cecília elmondta, azokban az esetekben ahol nagyobb az esély a fertőződésre, tesztet kell végezni a beavatkozás előtt, aminek költségét állami ellátáson az állam állja, magánkezelésen pedig természetesen a páciens.

De hogyan is működik ez?

Egy fogorvos példájával szemléltette: a fogorvos, a telefonos bejelentkezés és egy hosszadalmas beszélgetés után tudni fogja előre, hogy egy potenciálisan fertőzött beteggel van-e dolga. Nem, ez nem vicc és aggodalomra semmi ok, hiszen később a rendelőben egy kérdőív segítségével is ellenőrzést végeznek majd, még a beavatkozás előtt. 

Tesztelni csak akkor szükséges, ha megalapozott a felmerült gyanú.

Baromi kíváncsiak vagyunk arra, mégis mennyi értelme van ennek? Vagy arra, ki az, aki minden pácienssel hosszú beszélgetést fog folytatni, főleg egy állami alapellátás során. De most komolyan?! Így sem tesztelünk eleget, kimondani is rossz, de ezután sem fogunk. Sőt, minél kevesebbet tesztelünk, annál jobbak a hazai számok, és ez így is fog maradni. Csak az a baj, hogy emberek életéről van szó és ez rohadtul nem játék.

via

 

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020. augusztus 10.

Karácsony: a második hullám elleni felkészülésben a kormánynak kötelessége együttműködni

A főpolgármester levelet küld Káslernek és Müller Cecíliának, melyben együttműködésre szólítja fel őket.

  • 2020. augusztus 10.

Példakép: Orbán diktátor haverja épp brutális választási csalást követ el

Eddig is "Európa utolsó diktátoraként" emlegették Orbán haverját, de Lukasenka most szintet lépett a fehérorosz választásokon. 

  • 2020. augusztus 10.

Jót tett Ráhelékkel Szíjj, a királylány most közpénzből hálálhatja meg

Az Orbán Ráhel befolyása alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökségtől igényelt támogatást az a Szíjj László, aki kisegítette Tiborcz Istvánt. Izgulunk, hogy vajon megkapja-e.