Komolyan? A fogorvos majd telefonon állapítja meg, potenciálisan fertőzött-e a páciense?

Komolyan? A fogorvos majd telefonon állapítja meg, potenciálisan fertőzött-e a páciense?

Az Operatív Törzs egy kisebb negyven perces késéssel kezdte meg sajtótájékoztatóját, melyen Müller Cecília igyekezett válaszolni a szakrendelések elindításával kapcsolatban felmerülő kérdésekre. 

Középpontba a fogorvosi ellátás került.

Müller azt mondta, telefonon és kérdőív segítségével kell megállapítani, hogy a kezelésre jelentkező beteg potenciális fertőzött-e vagy sem - írta meg a 444.hu

Az országos tisztfőorvos szerint nem megengedett, hogy tömegek jelentek meg a szakrendeléseken, ugyanis telefonon kell előre bejelentkezni. Tehát, hiába nyitották meg az egészségügyi ellátás kapuit, csak okosan. 

A magánorvosi ellátás is megengedetté vált az állami alapellátások mellett.

Müller Cecília elmondta, azokban az esetekben ahol nagyobb az esély a fertőződésre, tesztet kell végezni a beavatkozás előtt, aminek költségét állami ellátáson az állam állja, magánkezelésen pedig természetesen a páciens.

De hogyan is működik ez?

Egy fogorvos példájával szemléltette: a fogorvos, a telefonos bejelentkezés és egy hosszadalmas beszélgetés után tudni fogja előre, hogy egy potenciálisan fertőzött beteggel van-e dolga. Nem, ez nem vicc és aggodalomra semmi ok, hiszen később a rendelőben egy kérdőív segítségével is ellenőrzést végeznek majd, még a beavatkozás előtt. 

Tesztelni csak akkor szükséges, ha megalapozott a felmerült gyanú.

Baromi kíváncsiak vagyunk arra, mégis mennyi értelme van ennek? Vagy arra, ki az, aki minden pácienssel hosszú beszélgetést fog folytatni, főleg egy állami alapellátás során. De most komolyan?! Így sem tesztelünk eleget, kimondani is rossz, de ezután sem fogunk. Sőt, minél kevesebbet tesztelünk, annál jobbak a hazai számok, és ez így is fog maradni. Csak az a baj, hogy emberek életéről van szó és ez rohadtul nem játék.

via

 

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.