Korózs Lajos: Kásler elismerte, hogy az EMMI áldozata ez a két ember

Korózs Lajos: Kásler elismerte, hogy az EMMI áldozata ez a két ember

Az MSZP múlt héten indított petíciója a egy hétfői felháborító eset után kiegészült egy hatodik ponttal. A hatodik pont: Kásler Miklós mondjon le!

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja tegnapi napirend előtti felszólalásában beszélt arról a pofátlanságról, amivel hétfőn Kásler Miklós, az "Embertelenség Minisztere" reagált a kormány egészségügyi intézkedéseinek áldozatul esett emberek halálára.

Kritikán aluli, amit megengedett magának tegnap Kásler Miklós, Miniszter Úr. Azt mondta két ember halálára, hogy ez egy szórakoztató előadás volt itt képviselőtársam (Bangóné Borbély Ildikó - a szer.) részéről.
Kásler azokon az eseteken ironizált, amiket Bangóné említett az Országgyűlés hétfői ülésén. Az egyik esetben egy 41 éves kórházi dolgozó halt meg kórházi fertőzésben. A koronavírus fertőzést még le tudta győzni a szervezete, de a kórházi fertőzés már megölte. Ő a Fidesz elhibázott járványkezelésének első egészségügyis áldozata. A másik esetben egy 31 éves kétgyermekes anyát utaztattak 120 km.-en keresztül kórházról kórházra. Végül a balassagyarmati kórházban tudták fogadni. Az orvosok és az ápolók mindent megtettek érte, de már nem tudtak rajta segíteni. Egy 5 hónapos csecsemőt és egy 7 éves kislányt hagyott magukra.

 

"Kásler Miklós elszólása igazából beismerése annak a politikának, amit az egészségügyben az ő vezetésével képviselnek. Elismerte, hogy az EMMI áldozata ez a két ember."

 Korózs Lajos szerint vállalhatatlan az a hozzáállás, amivel Kásler Miklós viszonyul a miniszteri poszthoz. Kásler azon mondataira gondolta, amikor a miniszter a kórházigazgatókra és az ellátást végző orvosokra hárította a felelősséget. Meglepő, hogy az elvileg mélyen hívő Kásler nem fél majd a naptól, amikor majd el kell számolnia az ő hibájából és bűnei miatt meghalt emberek lelkével. 

Annak idején Kásler Miklós, Miniszter Úr többször mondta, hogy az ima segít. Értem én, csak tudják, ezzel az imával nem lehetett megmenteni egyik embert sem. Mindketten távoztak az élők sorából. - összegezte szomorúan Korózs Lajos


Kásler Miklós, emberminiszter embertelenségét látva az MSZP szükségszerűnek érezte, hogy kiegészítse korábban 5 pontos petícióját.

Az MSZP az emberek védelmében indított petíciójának hat pontja:
  1. Teszteljék a teljes lakosságot, különös tekintettel az idősotthonok lakóira és az egészségügyi doglozókra! Béremeleést az egészségügyi és szociális szférában!
  2. Emeljék meg a munkanélküli segély összegét, és terjesszék ki 9 hónapra! Korkedvezményes nyugdíjt a 60 éven felülieknek!
  3. Emeljék meg a GYES-t, a GYET-et és a családi pótlékot! Valódi rezsicsökkentésst a háztartásoknak!
  4. Védjék meg a nyugdíjasokat, emeljék meg a nyugdíjakat! Azonnali pénzbeni támogatást a kisnyugdíjasoknak!
  5. Segítsék a magyar kis- és közepes vállalkozásokat!

6. Kásler Miklós mondjon le és tűnjön el a közéletből!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.