Külföldi nyaralás? Merkely óva int tőle

Külföldi nyaralás? Merkely óva int tőle

Itthon még egy hónap sem telt el a vészhelyzet megszüntetésétől, a környező országokban máris növekszik a megbetegedések száma. Közös érdekünk, hogy a nyaralást határon innen intézzük.

Új negatív rekord született tegnap, ugyanis világszerte 212 ezer embernél mutattak ki koronavírust. Európában 16 ezerrel nőtt az új fertőzöttek száma – hiába gondoltuk, hogy őszig fellégezhetünk, a számok mindenképpen óvatosságra adnak okot.

Lehet, hogy Horvátország biztonságos úti célnak tűnt, de ahogy látjuk, az események napról napra változnak:

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint aggasztó, hogy a szomszédos országokban – köztük a biztonságosnak hitt Horvátországban – lakosságarányosan már most jóval több a regisztrált fertőzött, mint nálunk volt a járvány csúcspontján.

És ami a legnyugtalanítóbb, máshol sem jobb a helyzet:

Szerbiában régóta emelkedik a betegek száma, Romániában annyi az új beteg naponta, mint a járvány csúcsán. Ukrajnából és Ausztriából is magasabb esetszámokat jelentenek.

Vagyis mondhatjuk, hogy a járvány körbevette hazánkat.
Merkely nyomatékosan kéri, hogy aki teheti, ne utazzon külföldre! Ha mégis, akkor pedig teszteltesse magát, amint hazaért.

 

A nagyszámú kiutazások növelhetik az itthoni esetszámot, gócpontok alakulhatnak ki, vagy ami még rosszabb, beindul a 2. járványhullám. 

  • Mit tehet ilyenkor a felelősségteljes, körültekintő állampolgár? Ha külföldre utazik, akkor igyekszik távolságot tartani és felteszi a maszkot – helyesen, orrot-szájat betakarva, nem nyakban, nem kézben!

A hazaérkezők beszámolója szerint Horvátországban maszkot csak a bolti pénztárosok hordanak, rajtuk kívül szinte senki, a bárokban, éttermekben sem.

  • Mit tehet egy még felelősségteljesebb? Ő bizony itthon marad, és lehetőségeihez mérten, országon belül piheni ki az elmúlt hónapok fáradalmait.
Senkit sem akarunk riogatni, de fontos tisztában lennünk azzal, hogy a koronavírus nem múlt el. Most kell észnél lennünk, saját magunk és mások érdekében – különben később nemcsak a határt, de a küszöböt sem léphetjük át.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.