Kunhalmi Ágnes: A miniszterelnök későn ismerte fel mi a helyes cselekedet

Kunhalmi Ágnes: A miniszterelnök későn ismerte fel mi a helyes cselekedet

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök későn ismerte fel, mi a helyes cselekedet, mert csak péntek este jelentette be az iskolák bezárását.

Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

A kormányfővel nagyot fordult a világ pénteken, mivel reggel még a pedagógusokat fizetetlen szabadsággal, a diákokat pedig a tanév megismétlésével fenyegette, estére azonban a társadalmi nyomás hatására elismerte, hogy makacssága rossz útra terelte volna a koronavírus kezelését.

Az MSZP kezdeményezi, hogy horvát mintára a közszolgálati televízió vállalja magára az alsó tagozatos diákok tananyagának terjesztését. A felsősöknek és a középiskolásoknak pedig vezessék be a távoktatás rendszerét.

Kilencven milliárd forintból működik a közszolgálatinak nevezett állami tévé, végre valami haszna is lenne.

A szocialista képviselő azt mondta: 2010 után lényegében leállították azokat a digitális tananyag-fejlesztéseket, amelyeket az előző kormányok elkezdtek, ezeknek a leporolása most segítséget jelenthet.

Kunhalmi Ágnes hozzátette az érettségit nem lehet elhalasztani, szerinte ugyanis minden jogi és technikai eszköz megvan arra, hogy az eredetileg május 4-én kezdődő vizsgákat megtartsák, ha kell, akkor kizárólag az írásbeli feladatokkal.

A gyermekeikkel otthon maradó szülők támogatása is azonnali megoldást kíván. Esetükben a keresetpótló támogatásoknak meg kell egyezniük a korábban kapott bérrel.

Hangsúlyozta, az önkormányzatoknak várhatóan számtalan rendkívüli kiadásuk lesz a kihirdetett veszélyhelyzetben, ezért többletforrásokat és megfelelő védőfelszereléseket kell biztosítani nekik. Példaként említette, hogy több százezer gyermek csak az iskolákban jut meleg ételhez, az önkormányzatoknak pedig jelenleg semmilyen védőfelszerelés nem áll rendelkezésükre a karanténba kerülők ellátására.

"A költségvetésből könnyen át lehetne csoportosítani több mint 600 milliárd forintot a rendkívüli kiadásokra: a 450 milliárd forintos tartalék mellett a csaknem 100 milliárd forintból működő közszolgálati média büdzséjének megfelezésével, valamint a propagandaminisztérium 150 milliárd forintos keretének elvételével."

A szocialista képviselő megjegyezte továbbá, a kormánynak lehetőséget kell biztosítania arra, hogy mindenkin elvégezhessék a koronavírus-tesztet, aki fertőzöttnek érzi magát.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

  • 2020.03.27

Jobbik: vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor és a Fidesz egész héten hazudott és becsapta a magyar embereket.