Kunhalmi Ágnes: anyagilag is meg kell becsülni a tanárokat

Kunhalmi Ágnes: anyagilag is meg kell becsülni a tanárokat

A kormány a jó káderlap alapján adna csak fizetésemelést a tanároknak. A legjobb, amit ígérni tudnak az, hogy nem lesz csökkenés.

Kunhalmi Ágnes azonnali kérdésében a parlamentben azt szerette volna megtudni, hogy a kormány miért bünteti a szakiskolákban közismereti tantárgyakat tanító tanárokat az új minősítési rendszerrel.

Az irodalmat, történelmet, matematikát, idegen nyelvet és a természettudományokat oktató tanárok nehezebben tudnának jó minősítést szerezni, így szinte elérhetetlen lenne számukra a fizetésemelés.
Amíg egy szakoktató mondjuk a műhelybe ellátogat és ezért pontot kap, addig egy közismereti tantárgyat tanító pedagógus értelemszerűen itt nulla pontot fog kapni - fejtette ki Kunhalmi Ágnes.

Kettős célt szolgál a kettős mércét hivatalosító pontrendszer. Az egyik cél, hogy megversenyeztessék a tanárokat azért a fizetésemelésért, ami amúgy is járna nekik. Ebben az esetben benne van a pakliban, hogy valaki 0% fizetésemelést fog kapni, magyarán az infláció arányában csökken a fizetése. Kásler dublőreként Schanda Tamás államtitkár magyarázkodott kicsit nem túl értelmesen.

"Az intézkedésekkel teljesítményalap, versenyképes, motiváló bérezési rendszer jön létre."

Hát így is mondhatjuk, amennyiben az éhenhalástól való félelmet tekintjük a tanárokhoz méltó motivációs tényezőnek. 

Persze szocialistázott egyet. 10 éve vannak hatalmon és még mindig csak visszafelé tudnak mutogatni, pedig az oktatás jelenlegi állapotáért csakis a Fidesz-kormány a felelős.

A lepontozási rendszer másik célja, hogy ne legyen csábító egy tanár számára szakiskolába menni. Ez végeredményben oda vezet, hogy az ott tanuló diákok csak minimális szakmai tudást szereznek meg, de általános műveltség híján esélytelenek lesznek a továbbtanulásra a pályamódosításra.

Magyarán ha végeztek, mehetnek a futószalag mellé az összeszerelő üzemekbe.

Ez a "munkaalapú társadalom" jelszavát hangoztató, valójában az emberek munkaerejét a milliárdos állami támogatással kitömött multiknak kiárusító Fidesz-kormány számára tökéletes. Rengeteg alulképzett, kiszolgáltatott, kritikus gondolkodásra képtelen szavazót szeretnének.

Kunhalmi Ágnes sem adott túl sok hitelt az államtitkár szavának.

Nem elég az, hogy Ön azt mondja, hogy reméljük, hogy nem csökken, hanem majd növekedni fog a bérük.

A felszólalást színesítette, hogy a levezető elnök, Latorcai János többször is hibázott. Először Kunhalmi Ágnest zavarta meg csengetéssel, amikor a már sunyin lelépni készülő Schanda Tamásnak jelezte, hogy még válaszolnia kell az képviselőnőnek. Utána pedig Schanda keresztnevét rontotta el, Schanda Balázsnak nevezte. A láthatólag már alkalmatlan KDNP-s  azért még ragaszkodik a pozícióhoz, ahova sok seggnyalás útján kapaszkodott fel.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.