Kunhalmi Ágnes csak fokozatosan tudja elképzelni az újraindítást

Kunhalmi Ágnes csak fokozatosan tudja elképzelni az újraindítást

Kunhalmi Ágnes szerint az újraindításhoz 3 feltételnek teljesülnie kell: zárva maradnak az iskolák, nincsenek tömegrendezvények, a tesztelés és a maszkviselés pedig általános és folyamatos.

Orbán Viktor múlt pénteki szokásos propaganada rádió interjújában elmondta május 3-ig kapott esélyt a koronavírus, utána ő maga kardozza le. Arról is beszélt, hogy egy héten belül eldöntik milyen módon indulhat újra a megszokott életünk.

Kunhalmi Ágnes óvatosabban áll a kérdéshez

Az ATV műsorában arról beszélt, hogy "az újraindítást csak fokozatosan tudja elképzelni, például a nagyobb multinacionális cégeknél, korlátozott munkaidőben, nagyon kemény, szigorú feltételekkel, kevés embert visszaengedve csak a munkahelyekre."

Orbánék spórolni akarnak a korai újrakezdéssel?

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ha a miniszterelnök azt gondolja, a korai nyitással „meg tudja úszni a bőkezűbb válságkezelő csomagot, akkor nagyot téved” – mondta - mert amit most „megspórol”, azt nem tudja a korai nyitással kompenzálni.

A képviselő arról is beszélt, hogy a német kormány nagyon bőkezű támogatást ad a cégeknek és a dolgozóknak is, így például a munkanélküli segély időtartamát is meghosszabbította. 

„Nem véletlenül kéri az MSZP”, hogy három hónapról kilenc hónapra bővítsék a munkanélküli ellátás időtartamát Magyarországon és a minimális összege havi 100.000 forint legyen, a bérek és járulékaik 80%-át pedig minden cégnél megszorítás nélkül vállalja át az állam - mondta Kunhalmi Ágnes.
Nem lehet pénz nélkül hagyni az embereket, mert túl is kell élnie a népnek és a vállalkozásoknak ahhoz, hogy meg lehessen menteni őket, s így képesek legyenek újraindulni – hangsúlyozta a képviselő.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.