Lázár szerint ő teniszezni és nem fideszezni jött

Lázár szerint ő teniszezni és nem fideszezni jött

Lázár került a Magyar Tenisz Szövetség élére. Nagy visszatérésre ne számítsunk, hiába szerzett pontot, a meccset régen elvesztette.

A következő egy évben szeretnék segíteni a béke megteremtésében, a múlt lezárásában. (…)A magyar sport legnagyobb támogatója az adófizető lakosság, az embereknek nem presztízsberuházások kellenek, hanem sportolási lehetőségek.

Így kezdte programbeszédét Lázár János, akit egy újabb hangzatos címmel ajándékoztak meg. A Magyar Tenisz Szövetség élén Szűcs Lajos fideszes politikust váltotta.

Szűcs elnökösködése alatt 3,5 milliárd forint hiány keletkezett az MTSZ kasszájában.

Úgy látszik, ezt a vámpírkormány sem tűrte beavatkozás nélkül. A szavazás előtt Szűcs levelét felolvasták az egybegyűlteknek. Az nem derült ki, hogy hová lett a pénz, de a volt elnök biztosított mindenkit, hogy a szövetségben békét akart teremteni. Nem jött össze, majd most Lázár próbálkozhat.

Lázár elmondása alapján a posztra maga Orbán Viktor kérte fel.

A lakógyűlést idéző szavazás csúszással indult, a szavazati joggal rendelkezőknek kevesebb mint a fele érkezett meg a helyszínre. Végül már nem számított a létszám, és a jelenlévők megszavazták az egyetlen jelöltet – Lázárnak ugyanis nem akadt kihívója.

Ezek után az elnökségi tagokat választották meg. Nem ment zökkenőmentesen: új szavazatszámlálókat kellett felkérni, akik a régiekkel közösen kétszer átszámolták a leadott voksokat az eredményhirdetés előtt. Végül sikerült mindenkinek odakerülnie, ahová kellett.

Ha azt hinnénk, hogy az MTSZ elnökének választott Lázár kitört a kényszerű száműzetésből, akkor tévedünk. Az igen törekvő, ugyanakkor önállóskodásra hajlamos politikus még mindig nem lopta magát vissza Orbán szívébe. A miniszterelnök nem kedveli a dörzsölt fickókat, neki csicskalelkű alattvalók kellenek. Lázár viszont pont nem ilyen, ő politikus.

Nincsenek hosszabb távú sportvezetői ambícióim. Nagyon érdekes ez a világ, de én politikus vagyok – mondta Lázár, aki egy évre vállalta az elnökséget.

A lóbiztos évekig Orbán helyetteseként működött, a hatalom viszont megártott neki. Azt hitte, hogy büntetlenül nevezheti Csányi Sándort az ország első számú uzsorásának. Beszólt még a stadionépítésekre és a tömegsportok támogatására, ráadásul nyilvánosságra kerültek hatalmas költései.

Orbán lassan, de biztosan félreállította a titkon miniszterelnöki ambíciókat dédelgető Lázárt.

Kapott Mezőhegyesen egy hobbitelket, és folyamatos pénzátömlesztésekkel tartják a Fidesz oldalán. Legutóbb 8,5 milliárd támogatás pottyant le az egyébként veszteségesen működő birtokra.

A politikus tehát nagyon nem ugrálhat. A teniszszövetség élén megkapja azt a figyelmet, amit mindig is akart, viszont nincs útban.

Továbbra is a rendszer része, de bármennyire is kapar, Orbán gondoskodik róla, hogy ne kerüljön újra befolyásos pozícióba. Mert Felcsúti Viktor egyeduralmát senki sem veszélyeztetheti.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.